Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Daniel Rörström

Daniel Rörström

Undervisar i: BA Street, koordinator Dansutbildning jazz/commercial och kurser

Daniel Rörström är utbildad på Balettakademiens förberedande linje och yrkesskola i Stockholm. Studerade därefter vidare bland annat i New York. Han började dansa redan som 4-åring och fortsatte med pardans, bland annat Lindy Hop. Under den här tiden tog han 12 pallplaceringar varav flera guld vid svenska mästerskapen. I samma veva, 1990, tog han sina första hiphop-steg. Daniel har arbetat som lärare i över femton år på många skolor i hela världen och är en mycket omtyckt och efterfrågad pedagog, dansare och koreograf.

Som dansare har han gjort gigs och turnerat med världsartister och grupper som t ex The Black Eyed Peas, Danny Saucedo, BOUNCE, Ragdollz, Darin, Ola, E.M.D, Mathias Andreásson och många, många fler. Att koreografera till eller dansa på till exempel ett fullsatt Globen är vardagsmat för honom som har gjort ett stort antal riktigt stora scenframträdanden och turnéer i hela världen genom åren. Utöver detta så han har gjort allt det övriga som hör en frilansande dansare till – musikvideos, film, musikaler, scenshower, reklamfilmer, tv-program, modevisningar medmera. 

Daniel har även koreograferat i flertalet sammanhang åt kända artister, och dansgrupper som t ex Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna Lindblad (som hade huvudrollerna i Singin' in the rain) tv-program för bl a SVT som t ex Melodifestivalen och kortfilmen Shopping Moves. På senare år har han fokuserat på hiphop och stepp nästan uteslutande. Daniel har vidareutbildat sig inom afroamerikansk danskultur vilket han använder i sin undervisning. Hans stora kunskap om hiphop-dansens historia flikas in på klasserna och berikar med en mening och ett djup i undervisningen vilket är väldigt uppskattat.

Daniel är koordinator för BA STREET, koordinator för Dansutbildning jazz/commercial och ansvarar för BA STREET BATTLES och undervisar på alla nivåer på Balettakademien, från professionella till barn.

"På mina klasser kommer vi att leka med olika typer av rytmer, steg och övningar till en salig blandning av musik som passar ämnet. Att hitta dansglädjen oavsett dansstil är det viktigaste. Mitt mål som pedagog är även att alla ska bli "allmänbildade" inom dansen och kunna se sambandet mellan alla olika stilar från då till nu så de kan testa på allt utan att utesluta något. Dans är bara dans oberoende stil eller vilket fack man försöker stoppa rörelsen i... eller?!"

Kursprogram

Toggle module

Ta igen missade lektioner

Toggle module

Har du missat en eller flera av dina dansklasser?

From fjärde kursveckan lägger vi upp ta igen-schemat här. Du finner det även i pappersformat i Balettakademiens reception.

Ta igen-shema ht19

Nivåer

Toggle module

Nivåindelning

Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom! Läraren ansvarar för att flytta deltagare till en lämpligare grupp om det behövs. Tala med läraren eller kontakta oss via vår kundtjänst om du har frågor så hjälper vi dig gärna.

Street, Contemporary och Jazz
Beginner - första till fjärde terminen inom vald dansteknik.
Intermediate - minst två års grundläggande förkunskaper inom vald dansteknik.
Intermediate/Advanced - minst fyra års goda tekniska förkunskaper inom vald dansteknik. Klasser med större och fler utmaningar.
Advanced - flera års förkunskaper på en mycket hög teknisk nivå.

Alla nivåer - passar dig både med eller utan förkunskaper.

Balett 13-16 år
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - tredje till fjärde terminen.
Intermediate - minst två års förkunskaper.

Balett
Beginner 1 - nybörjare, första terminen.
Beginner 2 - andra terminen.
Beginner 3 - minst ett års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 1 - minst tre års grundläggande förkunskaper.
Intermediate 2 - minst fyra års förkunskaper.
Intermediate 3 - minst fem års goda tekniska förkunskaper.
Advanced - flera års förkunskaper, för dig som dansar flera gånger i veckan.

Åldersindelning

13 år+ kursen är för ungdomar från 13 år och vuxna.
16 år+ kursen är för ungdomar från 16 år och vuxna.
25 år+ kursen är för vuxna från 25 år och uppåt.
30 år+ kurser är för vuxna från 30 år och uppåt.
40 år+ kurser är för vuxna från 40 år och uppåt.
60 år+ kurser är för vuxna från 60 år och uppåt.


Our levels in English

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress