Succé för Tone Schunnessons nya roman

Senast ändrad

Tone Schunnesson, textsamtalsledare på Skrivarlinjen, släppte sin senaste roman "Dagarna, dagarna, dagarna" (Nordstedts) i slutet av september. Romanen gör nu succé bland såväl läsare som recensenter.

Tone Schunnessons nya roman Dagarna, dagarna, dagarna

Dagarna, dagarna, dagarna handlar om den 39-åriga influencern Bibbs som, efter ett uppbrott med sin pojkvän Baby, måste samla ihop 100 000 kr på en vecka för att få behålla deras gemensamma lägenhet. Läs mer om boken på förlagets hemsida.

Ur recensionen i DN Kultur:
”Dagarna, dagarna, dagarna” är en roman i hjärtat av samtidens sås, där fake news, självframställning och exploaterad integritet är vardag. Det är förstås oändligt lätt att ironisera över. Men Schunnesson kliver rakt in i smeten och skildrar den med en ömsinthet som är enastående. Inte för en sekund sviker texten den bedagade Elisabeth, känd som ”Bibbs”. I stället håller den kvar blicken när omvärlden vrider bort huvudet.” 

Ur recensionen i Sveriges Radio P1:
”Tone Schunnesson är en Ulf Lundell för 20-talet. Att kliva in i Tone Schunnessons värld är lite som att hoppa på en begagnad karusell i farten. Den är målad i turkost och guld och rosa och det gäller att hålla i sig ordentligt så att man inte flyger av. ”Dagarna, dagarna, dagarna” är en ”Jack” för 20-talet. En Stockholmsroman i höghastighetsformat.” 

Ur recensionen i Borås Tidning:
”Vilken brutal käftsmäll rakt in i kroppen ”Dagarna, dagarna, dagarna” är! Det är en känslomässig våldsspiral som spårar ur och sedan spårar ur ännu mer tills slutet kommer, som är genialt gestaltat och det enda möjliga. ”Dagarna, dagarna, dagarna” är allt det groteska med vår samtid formulerat som en vidrig kaskadspya och jag kan inte slita mig från sidorna för Tone Schunnessons språk, gestaltning och furiösa berättartempo vägrar låta mig slippa undan.”

Intervju med Tone i DN Kultur