Läs spanska på Teneriffa

Läs spanska på Teneriffa, en del av Kanarieöarna. Ögruppen tillhör ett av de mest populära resmålen för svenskar och många tillbringar flera vinterveckor här varje år, tack vare det milda klimatet. Därför passar det extra bra att lära sig tala med lokalbefolkningen samtidigt som man njuter av semestern. Se våra språkkurser i spanska på Teneriffa här.

läs spanska på teneriffa på språkkurs med internationella skolorna

Teneriffa är den största av de kanariska öarna i Atlanten. Den vackra naturen och de härliga stränderna har välkomnat många besökare under årens lopp. Förutom sol och bad erbjuder ön många sevärdheter, som till exempel frodigt gröna nationalparker, papegojaparken, de mystiska klipporna i Los Gigantes och förstås Spaniens högsta berg, vulkanen Teide. Härifrån har man en fantastisk utsikt över ön och på vägen upp passerar man olika klimatzoner med mycket varierande växtlighet.

På Teneriffa finns också alla möjligheter till olika utomhusaktiviteter, till exempel golf, ridning, dykning, fiske, surfing, windsurfing, tennis, kajakpaddling, segling, vandring och mycket mer. I februari och mars firas karnevalen, då gator och torg förvandlas till festplatser och fylls av parader, musik och dans. I juli hålls även en internationellt känd jazzfestival, med konserter utspridda över öarna.

Skolan ligger i Puerto de la Cruz på öns norra del. Det är Teneriffas näst största stad med ca 30 000 invånare och känd för sin vackra natur och sitt behagliga klimat. Här finns sandstranden Martiánez, med den berömda Lago Martiánez, skapad av den lokala konstnären César Manrique. Det är en samling konstgjorda saltvatten-sjöar med landskap och byggnader i kanarisk stil, som naturligt smälter in i det omgivande landskapet.