Spanska i Sevilla

Läs spanska i Sevilla, Andalusiens huvudstad med ca 750 000 invånare. Det är en färgstark stad, fylld med kontraster mellan det moderna och det traditionella, det senaste inom samtida konst och de största flamencoartisterna. Här hittar du våra spanska språkkurser i Sevilla.

läs spanska i sevilla på språkkurs med internationella skolorna

Det är en multikulturell och livlig stad med ca 2000 års historiskt och kulturellt arv. Det är lätt att ta sig runt här, alla de historiskt intressanta platserna ligger inom gångavstånd.

Till Sevillas mest berömda sevärdheter hör den mäktiga katedralen från 1400-talet, byggd där stadens moské en gång låg. Minareten blev omvandlad till klocktorn, la Giralda. Alcazár, det kungliga palatset som ursprungligen var ett moriskt fort, började byggas på 1100-talet och stod inte färdigt förrän 500 år senare. Sevilla sägs vara flamencons vagga och Triana den stadsdel där dansen och musiken utvecklades.

För den som är intresserad av naturen finns också nationalparker i Sevillas omgivningar. Med en årlig medeltemperatur på 16 grader är Sevilla en av Europas varmaste städer, och klimatet är behagligt även på vintern. De varma sommarnätterna inbjuder naturligtvis till ett sjudande nattliv och restauranger och barer ligger tätt. På bara någon timmes avstånd från staden ligger också några av Europas mest oförstörda stränder.