Boende och resa Florens

Nedan ser du de olika typer av boenden i Florens som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Italien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand. Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

läsa mer om boende och resa i florens

Värdfamilj
Värdfamiljerna bor på max 15 minuters bussfärd från skolan. Minimum 2 veckor.
Enkelrum med frukost: 2585 kr per vecka
Enkelrum med halvpension: 4070 kr per vecka

Delad lägenhet
Enkelrum i delad lägenhet tillsammans med andra studenter. Tillgång till badrum och kök samt Wifi. Lägenheterna ligger på ca 15 - 20 minuters promenad från skolan. Minimum 2 veckor. Självhushåll.
Enkelrum: 2310 kr per vecka

Studio
Fullt utrustade studiolägenheter för 1 – 2 personer på max 15 minuters promenad från skolan. Fritt Wifi, lakan och handdukar ingår. Priser från ca 600 € per vecka beroende på standard och säsong.

Studenthotell
Studenthotellet är av mycket hög standard och ligger i ett historiskt palats på gångavstånd från skolan. Här finns restaurang, bageri, takterrass med pool, gym, tvättstuga, gemensamhetsutrymmen samt tillgång till egen cykel och fritt Wifi. Enkel- eller dubbelrum med privat badrum och tv. Pris ca 1200 € per vecka. Minimum 2 veckor. Bokas på egen hand via webben genom www.thestudenthotel.com/florence

Hotell*
Enkelrum inklusive frukost på 3-stjärnigt hotell från ca 90 € per natt. Kontakta oss för förslag.

För hotell och lägenheter som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

*Turistskatt i Florens: hotell och lägenhetshotell tar ut en extra avgift av de boende. För hotell är avgiften ca 4 € per person och natt och ca 4,80 € för lägenhetshotell per person och natt, max 7 nätter i rad. Skatten betalas direkt på plats.

Reseinformation
Flyg: Florens, Bologna eller Pisa
Transfer: Taxi från Florens flygplats kan bokas i förväg av oss. Pris enkel resa 650 kr. För tåg från Milano, Pisa och Bologna till Florens, se www.trenitalia.com för aktuella tidtabeller. För lokala transporter se www.travel.it/.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.