Boende och resa Florens

Nedan ser du de olika typer av boenden i Florens som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Italien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand. Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

läsa mer om boende och resa i florens

Värdfamilj
Enkelrum med frukost, 2350 kr/vecka.
Enkelrum med frukost och kvällsmål, 3050 kr/vecka

Delad lägenhet
Enkelrum i delad lägenhet med tillgång till badrum och kök. Självhushåll. Minimum 2 veckor. 3150 kr för 2 veckor, 5900 kr för 4 veckor.

Tillkommer 30-100 € / 4 veckor för el, värme etc. beroende på hur mycket som används. Deposition krävs.

Privatägd studio
Kontakta oss för förslag. Deposition 100 €, som återfås vid avresa, betalas direkt till värden. Tillkommer ca 15 € per vecka för vatten, el etc. Inga måltider ingår. Minimum 4 veckor (undantagsfall 2-3 veckor).

Hotell*
Enkelrum inklusive frukost på 3-stjärnigt hotell från ca 80 € per natt. Kontakta oss för förslag.

För hotell och lägenheter som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

*Turistskatt i Florens: hotell och lägenhetshotell tar ut en extra avgift av de boende. För hotell är avgiften 4 € per person och natt och 4,80 € för lägenhetshotell per person och natt, max 7 nätter i rad. Skatten betalas direkt på plats.

Reseinformation
Flyg: Florens, Bologna eller Pisa
Transfer: Taxi från Florens flygplats kan bokas i förväg av oss. Pris enkel resa 800 kr. För tåg från Milano, Pisa och Bologna till Florens, se www.trenitalia.com för aktuella tidtabeller.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.