Italienska i Bologna

Läs italienska i Bologna och upptäck en av Italiens äldsta städer. Historiskt sett är Bologna en viktig knutpunkt för resande och ligger perfekt för att snabbt och enkelt ta sig till Milano, Venedig, Rom och Florens. Se våra språkkurser i italienska i Bologna här.

läs italienska i bologna på språkkurs med internationella skolorna

Bologna anses av många vara Italiens kulinariska huvudstad och ett besök på matmarknaden är ett måste. Den består av matbutiker på några gator i centrum och säljer lokala matvaror, vin och delikatesser. Stadsbilden kännetecknas av de vackra arkaderna och terrakottafärgade byggnaderna som finns överallt i stadskärnan. Här finns också västvärldens äldsta universitet, grundat 1088. Därför har Bologna fått smeknamnet ”la Dotta, la Grassa, la Rossa” (den lärda, den feta, den röda).

Idag är Bologna även känt för sin mycket aktiva musikscen och blev 2006 utnämnd av UNESCO till ’Creative City of Music’. Det är väldigt bekvämt att ta sig runt i Bologna till fots eller cykel. Ströva i några av de 666 arkaderna och titta på någon av alla historiska byggnader som omger stadens livliga torg. Som i alla italienska städer finns här många muséer och kulturskatter att besöka, som till exempel Palazzo Comunale, 1300-talsbasilikan San Petronio vid Piazza Maggiore, le Due Torri och Fontana del Nettuno.