Boende och resa Paris

Nedan ser du de olika typer av boenden i Paris som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Frankrike. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

läs mer om boende och resa i paris

Värdfamilj
Alla värdfamiljer bor på mellan 5 och 35 minuters avstånd till skolan, antingen till fots eller med lokaltrafik. Incheckning sker mellan kl. 18 och 21 söndagen innan kursens start, avresa senast kl. 12 lördagen efter kursens slut.

Enkelrum med frukost: 3700 kr per vecka
Enkelrum med frukost och kvällsmål: 4600 kr per vecka
Enkelrum, inga måltider: 2800 kr per vecka (minimum 4 veckor)
Premium* enkelrum med frukost: 4500 kr per vecka
Premium* enkelrum med frukost och kvällsmål: 5400 kr per vecka

*Om du har speciella önskemål på värdfamiljsboendet, som till exempel mycket centralt boende eller privat badrum, väljer du premium (endast i mån av plats). Om du behöver specialkost kostar det 750 kr extra per vecka för boende i halvpension.

OBS! Högsäsongstillägg tillkommer med 400 kr per vecka under perioden 28/5 - 26/8 + 17 - 31/12.

Lägenhetshotell
Studiolägenheter med kokvrå och badrum för 1 eller 2 personer. Lakan och handdukar ingår. Självhushåll. Pris från ca 530 € per vecka och uppåt beroende på standard och säsong. Kontakta oss för mer information.

Hotell
Enkelrum från ca 100 € per natt och uppåt. Kontakta oss för mer information.

Studenthotell
Budgetalternativ av typen vandrarhem, men med privat badrum och tillgång till kök, gemensamhetsutrymmen och restaurang. Enkelrum med frukost, från ca 360 € per vecka.

OBS! För alla typer av boenden som bokas i Paris genom oss tillkommer en bokningsavgift på 800 kr.

Reseinformation
Flyg: Paris
Transfer: Flygbuss till Paris centrum kostar ca 10 € tar 45-60 minuter. Bussar går regelbundet dagligen fram till kl. 23. Du kan också förboka en taxi via oss, pris 1050 kr enkel resa från Orly/Roissy.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.