Läs franska i Paris

Studera franska på språkresa i Paris - kärlekens, modets och gastronomins stad - som behöver egentligen inte någon närmare presentation. Alla känner till de viktigaste sevärdheterna, som till exempel Eiffeltornet, Champs Elysées med Triumfbågen, Louvren, Notre Dame, Sacré Coeur och så vidare. Upptäck våra språkkurser i franska i Paris här.

läsa franska i paris på språkkurs med internationella skolorna

Staden är gammal, den grundades redan av romarna, som kallade den Lutetia. Idag har innerstaden ca 2,2 miljoner invånare, med förorterna räknar man med över 11 miljoner invånare. Paris räknas som ett av världens viktigaste affärs- och kulturcentrum och är en av Europas mest besökta städer.

Det är lätt att orientera sig i Paris med hjälp av stadens indelning i 20 arrondissement. Man börjar räkna i hjärtat av Paris vid floden Seine, med ’1er’ (premier) och sedan slingrar sig de övriga arrondissementen medurs runt och utåt i en spiral. 

Det som skiljer Paris från andra storstäder är att den inte är uppdelad i bostadsområden och affärsdistrikt, utan man bor och arbetar i alla arrondissement. Det gör att det finns många restauranger, kaféer, affärer och arbetsplatser på de flesta gator i hela staden.