Boende och resa Aix-en-Provence

Nedan ser du de olika typer av boenden i Aix-en-Provence som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Frankrike. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand. Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

En säng i ett av sovrummen på ett boende i aix en provence

Klicka här för boendepriser 

Värdfamilj
Enkelrum i värdfamilj med självhushåll, frukost eller halvpension.

Lägenhetshotell
Studio** för 1-2 personer med dusch, WC, kokvrå och TV.
Studio*** för 1-2 personer med badrum, WC, kokvrå och TV
Studio**** för 1-2 personer med badrum, WC, kokvrå, TV, luftkonditionering och tillgång till swimmingpool

Ca 15-20 minuters promenad från skolan.

Enrumslägenhet/Studio
Centralt belägna möblerade och fullt utrustade studior för 1 eller 2 personer av varierande storlek, betalas direkt till hyresvärden. OBS! Begränsad tillgång, boka i god tid. Minimum 2 veckor.

För hotell, lägenhetshotell och lägenheter som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift. Alla boenden utom värdfamilj betalas direkt till hyresvärden/hotellet på plats.

Reseinformation
Flyg: Marseille
Flygbussar avgår varje halvtimme och kostar ca 10 € enkel resa. För information om flygbussar och tåg se Aéroport Marseille. Restid ca 30 min. 

Alternativt kan du flyga till Nice. Flygbussar från Nice till Aix-en-Provence går ca 3 gånger per dag och kostar ca 35 € enkel resa. Restid ca 2 timmar.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.