Boende och resa Aix-en-Provence

Nedan ser du de olika typer av boenden i Aix-en-Provence som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Frankrike. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand. Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

En säng i ett av sovrummen på ett boende i aix en provence

Värdfamilj
Enkelrum med frukost 2600 kr/v, med frukost och kvällsmål 3450 kr/v.

För längre vistelser (terminskurser) kan andra, rabatterade priser gälla. Kontakta oss för mer information.

Lägenhetshotell
Studio** för 1-2 personer med dusch, WC, kokvrå och TV, från ca 380 €/v beroende på säsong
Studio*** för 1-2 personer med badrum, WC, kokvrå och TV, från ca 460 €/v beroende på säsong
Studio**** för 1-2 personer med badrum, WC, kokvrå, TV, luftkonditionering och tillgång till swimmingpool, från ca 495 €/v beroende på säsong.

Ca 15-20 minuters promenad från skolan.
Perioden maj - september räknas som högsäsong, då gäller högre priser.

Enrumslägenhet/Studio
Centralt belägna möblerade och fullt utrustade studior för 1 eller 2 personer av varierande storlek. Pris från ca 320 €/vecka, som betalas direkt till hyresvärden. OBS! Begränsad tillgång, boka i god tid. Minimum 2 veckor.

Hotell
Enkelrum med bad/dusch och WC, inkl. skatt, exkl. frukost från ca 90 €/natt beroende på säsong.
Ca 15-20 minuters promenad från skolan.

För hotell, lägenhetshotell och lägenheter som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr. Alla boenden utom värdfamilj betalas direkt till hyresvärden/hotellet på plats.

Reseinformation
Flyg: Marseille
Transfer: Taxi från Marseille kan bokas i förväg av oss och kostar ca 65 € som betalas kontant direkt till chauffören. Flygbussar avgår varje halvtimme och kostar ca 10 € enkel resa. För information om flygbussar och tåg se Aéroport Marseille. Restid ca 30 min. 

Alternativt kan du flyga till Nice. Flygbussar från Nice till Aix-en-Provence går ca 3 gånger per dag och kostar ca 35 € enkel resa. Restid ca 2 timmar.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.