Läs franska i Aix-en-Provence

Lär dig franska i Aix-en-Provence som ligger i hjärtat av Provence med Medelhavets stränder bara 30 minuter bort. Här kan du även kombinera franska med golf, ridning, provensalsk matlagning och mycket mer. Upptäck våra kurser i franska i Aix-en-Provence här.

bechard är en av de många konditorier i aix-en-provence du kan besöka under en språkkurs i franska

Att komma till Aix är en upplevelse, både vad gäller natur och kultur, mat och vin. Idag har Aix ca 150 000 invånare och är känd som "vattnets och konstens stad". Det är en gammal vacker universitetsstad med romerskt ursprung. Gator och torg är smyckade med fontäner och springbrunnar, vackra patricierhus kantar gatorna och överallt finns caféer och små restauranger med äkta provençalsk stämning och mat.

Många är de konstnärer som fascinerats av stadens speciella ljus, inte minst stadens egen son Paul Cézanne. De trånga gränderna i den gamla delen av staden, marknaderna och de mångfärgade husfasaderna, drar till sig besökare från hela världen och universitetet bidrar till den ungdomliga och livliga atmosfären. Paradgatan Cours Mirabeau är kantad av uteserveringar och barer där man kan njuta av folklivet.

I omgivningen finns många historiska platser att besöka, t.ex. Arles, Avignon, Nîmes och Mont Sainte-Victoire, det dramatiska bergsmassivet som är Aix-bornas stolthet.