Boende och resa Kapstaden

Här ser du de olika typer av boenden i Kapstaden som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Sydafrika. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Kapstaden

Värdfamilj
Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i Newlands bor längs tunnelbanelinjen mellan förorterna Observatory och Plumstead, ofta på gångavstånd till skolan eller en kort färd med tunnelbanan. De bor i hus med trädgård, ofta med pool. Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i centrum bor i lägenheter i bostadsområden runt staden, vid kusten eller i de södra förorterna. Man tar sig till skolan med kollektivtrafiken, inga familjer bor med gångavstånd till centrumskolan.

Värdfamilj standard: Enkelrum med frukost och kvällsmål 5300 kr för 2 veckor, 10200 kr för 4 veckor.
Värdfamilj premium: Enkelrum med eget badrum, något högre allmän bostadsstandard, frukost och kvällsmål 6500 kr för 2 veckor, 12500 kr för 4 veckor.

Studenthotellet GHS
Skolans eget studenthotell ligger i på gångavstånd från skolan i Newlands, shopping och lokaltrafik. Du bor i ett enkelrum och delar badrum, vardagsrum med TV, kök, trädgård och pool med andra studenter. Enkelrum med självhushåll, 6000 kr för 2 veckor, 11500 kr för 4 veckor.

Studenthotellet City Centre Residence
Studenthotellet ligger centralt mellan St Georges Mall och Adderley Street på en kort promenad från centrumskolan. Varje rum har kokmöjligheter och privat badrum. I byggnaden finns kafé och terrass. Enkelrum med självhushåll 4500 kr för 2 veckor, 8600 kr för 4 veckor.

Högsäsongstillägg 1/1 - 1/4 tillkommer med 170 kr per vecka.

Hotell
Det finns många vandrarhem, Bed & Breakfasts och hotell i Kapstaden. Kontakta oss för information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Kapstaden
Transfer: Taxitransfer från flygplatsen till boendet rekommenderas av skolan och kan förbokas via oss. Pris 470 kr enkel resa. Obs! Om du bokar boende genom oss är taxitransfer obligatoriskt. Chauffören väntar i ankomsthallen med en skylt med ’Good Hope Studies’ logo.

Visum
Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika för vistelser kortare än 90 dagar. Kontrollera att passet är giltigt mer än 30 dagar efter hemkomsten och att det finns minst två tomma sidor. För mer information kontakta Sydafrikanska ambassaden i Stockholm, tel. 08-660 76 93 eller gå in på ambassadens hemsida.