Boende och resa Kapstaden

Här ser du de olika typer av boenden i Kapstaden som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Sydafrika. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Kapstaden

Värdfamilj
Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i Newlands bor längs tunnelbanelinjen mellan förorterna Observatory och Plumstead, ofta på gångavstånd till skolan eller en kort färd med tunnelbanan. De bor i hus med trädgård, ofta med pool. Värdfamiljerna för kursdeltagare på skolan i centrum bor i lägenheter i bostadsområden runt staden, vid kusten eller i de södra förorterna. Man tar sig till skolan med allmänna transporter, inga familjer bor med gångavstånd till centrumskolan.

Värdfamilj standard: Enkelrum med frukost och kvällsmål 4950 kr för 2 veckor, 9600 kr för 4 veckor.
Värdfamilj plus: Enkelrum med eget badrum, något högre allmän bostadsstandard, frukost och kvällsmål 6050 kr för 2 veckor, 11800 kr för 4 veckor.

Skolans studenthem GHS
Skolans eget studiehotell ligger i på gångavstånd från skolan i Newlands, shopping och lokaltrafik. Du bor i ett enkelrum och delar badrum, vardagsrum med TV, kök, trädgård och pool med andra studenter. Enkelrum med självhushåll, 5700 kr för 2 veckor, 11100 kr för 4 veckor.

City Centre Residence
Studiehotellet ligger centralt mellan St Georges Mall och Adderley Street på en kort promenad från centrumskolan. Varje rum har kokmöjligheter och privat badrum. I byggnaden finns kafé och terrass. Enkelrum med självhushåll 4100 kr för 2 veckor, 7800 kr för 4 veckor.

Högsäsongstillägg 2/1 - 2/4 tillkommer med 150 kr per vecka.

Hotell
Det finns många vandrarhem, Bed & Breakfasts och hotell i Kapstaden. Kontakta oss för information.

För hotell som bokas genom oss tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

Reseinformation
Flyg: Kapstaden
Transfer: Taxitransfer från flygplatsen till boendet rekommenderas av skolan och kan förbokas via oss. Pris 410 kr enkel resa. Obs! Om du bokar boende genom oss är taxitransfer obligatoriskt. Chauffören väntar i ankomsthallen med en skylt med ’Good Hope Studies’ logo.

Visum
Svenska medborgare behöver inte visum till Sydafrika för vistelser kortare än 90 dagar. Kontrollera att passet är giltigt mer än 30 dagar efter hemkomsten och att det finns minst två tomma sidor. För mer information kontakta Sydafrikanska ambassaden i Stockholm, tel. 08-660 76 93 eller gå in på ambassadens hemsida.