Engelska i Dublin

Läs engelska i Dublin, Irlands huvudstad som på iriska heter Átha Cliath. Staden grundades år 841 av vikingar från Norge och förblev säte för nordiska kungar fram till och med engelsmännens erövring 1171. Här hittar du våra språkkurser i engelska i Dublin, Irland.

Vy av Dublin vid floden Liffey kvällstid dit du kan åka på och läsa engelska

Idag har Dublin ca 1 miljon invånare i storstadsområdet (Greater Dublin Area) och är ett ledande finans- och kulturcentrum. 

Staden är belägen på bägge sidor av floden Liffey, nära dess mynning i Irländska sjön. Den är relativt kompakt och anses vara ganska lätt att hitta i. Stadsbilden domineras av 1700- och 1800-talshus.

Stadens huvudstråk norr om floden är O'Connell Street med många butiker och varuhus. Grafton Street, en gågata söder om Liffey, är en annan viktig affärsgata. Söder om Liffey ligger också de trendiga områdena Temple Bar och St Stephen´s Green samt Trinity College och Dublin Castle. Norr om floden ligger kulturens Dublin med de berömda teatrarna samt Writers Museum och James Joyce Cultural Centre. Längre västerut i staden ligger Phoenix Park, en av världens största stadsparker, och söder om Dublin reser sig Wicklowbergen, vars högsta toppar når cirka 1000 m ö h.

Vi erbjuder språkkurser i affärsengelska, allmän engelska, förberedande kurser inför Cambrigde-examen och språkresor för ungdomar.