Boende och resa Chester

Här ser du de olika typer av boenden i Chester som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Storbritannien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Chester

Klicka här för boendepriser

Priset för boende gäller söndag till lördag om inget annat anges.

Värdfamilj
Alla värdfamiljer bor på max 5 km från skolan, antingen på gångavstånd eller med en kort bussfärd. Standard enkelrum med frukost och kvällsmål eller premium enkelrum och privat badrum med frukost och kvällsmål.

Studenthotell
Studenthotellen ligger på ca 10-15 minuters promenadavstånd till skolan. Studiolägenhet för 1-2 personer med privat badrum och kokvrå, tillgång till tvättmaskin mot en avgift. Gratis Wifi. Minimum 2 veckor. Lakan och handdukar ingår. Självhushåll. En depositionsavgift tas ut vid ankomst som återfås vid avresan. 


Reseinformation

Flyg: Liverpool eller Manchester
Transfer: Taxi kan förbokas via oss från Liverpool John Lennon airport eller från Manchester airport till Chester. Resan tar ca 40 minuter. För mer information om bussar från flygplatserna, se gärna www.manchesterairport.co.uk/to-and-from-the-airport/ och https://www.liverpoolairport.com/transport.

Direkttåg från Manchester flygplats till Chester tar ca 1,5 timmar.

Om man flyger till London avgår tåg regelbundet från Euston station till Chester. Resan tar ca 2,5 timmar. Se www.nationalrail.co.uk/ för mer information.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida för utlandsresor.