Boende och resa Amman

Här ser du de olika typer av boenden i Amman som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för landet. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

Priset för boende gäller lördag till fredag om inget annat anges.

Värdfamilj
Värdfamiljerna bor i fina bostadsområden i Ammans norra och västra delar, antingen i stora lägenheter eller villor. De flesta har baskunskaper i engelska. Alla familjer bor på max 10 minuters taxifärd från skolan. Wifi ingår.

Enkelrum med frukost och middag, 3520 kr per vecka.

Privat studiolägenhet
Enrummare med AC, TV, badrum och kokvrå för en person med gångavstånd till skolan. Tillgång till allmän tvättmaskin. Lakan ingår, ta med handdukar. Wifi ingår. Självhushåll.

Pris 2420 kr per vecka.

Privat lägenhet
Tvårumslägenhet med sovrum, litet vardagsrum, badrum, kokvrå, AC och tv för 1 - 2 personer med gångavstånd till skolan. Tillgång till allmän tvättmaskin. Lakan ingår, ta med handdukar. Wifi ingår. Självhushåll.

Pris 2750 kr per vecka.


Reseinformation

Flyg: Amman
Transfer: Taxi från Queen Alia-flygplatsen till inkvarteringen rekommenderas och kan bokas i förväg via oss. Pris enkel resa 600 kr. Vid boende i värdfamilj är förbokning av taxi obligatorisk.

Visum
Visum krävs för inresa till Jordanien. Det kan sökas på Jordaniens honorärkonsulat i Stockholm på Brunnsgatan 21 B, tel. 08-24 20 33. Man kan också köpa visum direkt vid ankomst till Jordanien.

Svenska medborgare kan ansöka om visum direkt på flygplatserna Queen Alia och Marka i Amman. En visumavgift på ca 40 jordanska dinarer (JOD) tas ut. På Queen Alia-flygplatsen kan avgiften betalas med kreditkort eller hårdvaluta.

Ditt pass ska vara giltigt minst sex månader efter planerad hemresa. Om sista giltighetsdag är tidigare än så, får du förmodligen inte lämna Sverige eller komma in i Jordanien.