Arabiska i Kairo

Läs arabiska i Kairo i Egypten som på 600-talet f.Kr. omskrevs av Herodes, "det finns ingen annan plats på jorden med så många ting av obeskrivlig storhet" och det har inte ändrats sedan dess. Sfinxerna, Nilen, det gamla Luxor, pyramiderna – Egyptens kulturhistoria är fantastisk. Se våra språkkurser i arabiska i Kairo här.

läs arabiska i kairo på språkkurs med internationella skolorna

Kairo ligger vid Nilen, ca 150 km in i landet från den egyptiska medelhavskusten. Staden existerade inte under den faraoniska tiden trots närheten till pyramiderna. De tidigaste arkeologiska lämningarna kommer från den romerska perioden och består av resterna av en befästning från 100-talet, som kunde kontrollera skeppsfarten på Nilen. Romarna hade makten ända fram till år 640 när muslimer erövrade staden.

Idag har Kairo ca 17 miljoner invånare om man räknar hela storstadsområdet och inkluderar bland annat Giza med de berömda pyramiderna. Egyptens huvudstad är Afrikas största stad och mycket tätbefolkad. Den är delvis en vacker stad med omväxlande kvarter och många sevärdheter, som till exempel Egyptiska museet med sina fantastiska samlingar från det antika Egypten.