Arabiska i Amman

Läs arabiska i Amman på språkkurs med oss. Amman är huvudstad i Jordanien och har knappt 2 miljoner invånare. Staden är en unik mix av gammalt och nytt, gamla ruiner som är omgivna av moderna skyskrapor där man kan följa den historiska utvecklingen. Se våra språkkurser i arabiska i Amman här.

Vy över bergen i jordanien dit du kan åka om besöker amman och läser en språkkurs i arabiska

Jordanien ligger i hjärtat av Mellanöstern och gör landet även till en kulturell mix som har format dagens mycket gästfria samhälle. Här kan du njuta av arabisk kultur med historiska sevärdheter, marknader och fantastiskt god mat!

Jordanien ligger idag på ett område som är vaggan för en av världens äldsta kulturer, med anor ända tillbaka till år 9000 f.Kr. Många av Bibelns historier utspelar sig här, och det finns många unika platser att besöka. Den mest kända sevärdheten är förstås klippstaden Petra, som inte får missas. Det var huvudstad i Nabatéernas kungadöme i 500 år från 300 f. Kr, tills romarna tog över. Döda havet, världens saltaste sjö, ligger 400 meter under havsytan. Det mineralrika vattnet har välgörande egenskaper och området har blivit ett naturligt spa omgivet av ett fascinerande landskap. Ett annat måste är Wadi Rum, Jordaniens största öken med ett spektakulärt, månliknande landskap.

""

1 resultat

1 resultat