Språkresor för vuxna - Paris

Åk på språkresa för vuxna till Paris och läs franska i kärlekens, modets och gastronomins stad. Här hittar du klassiska sevärdigheter som Eiffeltornet, Champs Elysées med Triumfbågen, Louvren, Notre Dame med fler. Här har vi språkkurser i franska för vuxna som passar oavsett tidigare erfarenheter.

hitta språkresor för vuxna till paris frankrike och läs franska på plats

Idag har innerstaden ca 2,2 miljoner invånare, med förorterna räknar man med över 11 miljoner invånare. Paris räknas som ett av världens viktigaste affärs- och kulturcentrum och är en av Europas mest besökta städer.

Det är lätt att orientera sig i Paris med hjälp av stadens indelning i 20 arrondissement. Man börjar räkna i hjärtat av Paris vid floden Seine, med ’1er’ (premier) och sedan slingrar sig de övriga arrondissementen medurs runt och utåt i en spiral. 

Det som skiljer Paris från andra storstäder är att den inte är uppdelad i bostadsområden och affärsdistrikt, utan man bor och arbetar i alla arrondissement. Det gör att det finns många restauranger, kaféer, affärer och arbetsplatser på de flesta gator i hela staden.