Boende och resa York

Här ser du de olika typer av boenden i York som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för Storbritannien. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.

språkresa till York i England

Klicka här för boendepriser

Värdfamilj
Alla värdfamiljer bor på max 3 km från skolan, de flesta inom gångavstånd. Enkelrum inklusive halvpension.

Skolans studiehotell Melton Guest House
Ett f.d. B&B som ligger precis bredvid skolan. Det består av 14 rum, alla med privata badrum. Det finns både enkel-, dubbel- och familjerum. Lakan, handdukar samt kontinental frukost och middag (halvpension) ingår.


Reseinformation

Flyg och transfer: Leeds Bradford airport är Yorks närmaste flygplats (45 min. restid) och har goda förbindelser med York. Se www.leedsbradfordairport.co.uk för mer info.
Manchester airport har en direkt tågförbindelse med York. Resan tar ca 1 timma och 50 min. Se https://www.manchesterairport.co.uk/ för mer info.
Man kan också flyga till London och ta tåget till York. Tåg går regelbundet från Kings Cross station och resan tar ca 2 - 2,5 timmar. Se www.thetrainline.com för mer info.
Alternativt kan man även flyga till Edinburgh och ta tåget till York. Det tar ca 2,5 timmar.

Man kan via oss boka taxi från Leeds flygplats eller från Manchester.

Gör resan till en upplevelse! Ta tåg istället för flyg till slutdestinationen och gör stopp under vägen. Tips och hjälp med bokning kan du få av tågresebyråer. SJ hjälper också till med att boka tågbiljetter utomlands och kan tipsa om de bästa resvägarna. Du kan även köpa Interrailkort via dem. Läs mer på SJ:s hemsida.