Alexandra Klaar

Så här glad var Alexandra Klaar på studentdagen! Här ser ni henne till höger på bilden, tillsammans med klasskompisen Linnéa. Så här skriver Alexandra:

Tidigare elever berättar Internationella gymnasiet i Uppsala humanistiska programmet samhällsvetenskapliga programmet

Jag tog studenten 2020 och har precis börjat andra terminen på psykologprogrammet på Karolinska Institutet.

Gymnasietiden på internationella gav mig de bästa förutsättningarna för att kunna gå vidare till universitetet. Det händer så otroligt mycket under de åren som en går på gymnasiet. Jag har från start känt mig trygg och accepterad på skolan vilket hjälpt mig växa och bli den jag är idag, det har betytt otroligt mycket. Förutom det så har gymnasietiden inspirerat till mitt val av universitetsutbildning och lärt mig hur man pluggar effektivt.

Min plan i nian var inte att börja humanistiska eftersom jag ville läsa musik, men när jag började gymnasiet så trivdes jag inte och bytte då till en annan skola. På den andra skolan trivdes jag inte heller så jag testade att gå en “prova på-dag” på HUM på internationella och det kändes rätt på en gång! Det berodde främst på människorna i min klass och lärarna som tog emot mig med öppna armar vilket gjorde att jag hittade en trygg plats på skolan snabbt. Det bästa med HUM var därför klassen och lärarna. Jag är jätteglad att jag till slut valde humanistiska eftersom jag nästan alltid tyckt att det vi läst i skolan har varit intressant.

En stor höjdpunkt under gymnasietiden var också Indienresan vi gjorde hösten 2019, den var en upplevelse utöver det normala. Resan gav mig så oerhört mycket, det är en resa jag kommer minnas resten av livet.

Mitt tips till de nya eleverna i höst är att ta vara på gymnasietiden och glöm inte att ha kul! Lär dig att planera in både plugg och tid för annat på bästa sätt så du slipper bli stressad i onödan. Ta också vara på tiden som du får att jobba med uppgifter under skoltid.