Ellen Bergkvist

Ellen tog examen 5 juni 2020. Den här intervjun gjordes under studentveckan.

Elev på Cultus gymnasium vård och omsorgsprogrammet

Snart är det dags för studenten. Hur känns det att du tar examen under period där undervisningen sker på distans?
Det känns såklart otroligt surt att allt sker på distans, detta har inneburit att vi 3:or ej fått ha mösspåtagning, gå på skivor ect. Även om det inte är roligt att det blivit såhär har jag fått möjligheten att lägga 100% på skolan och sparat tid på att slippa åka till skolan och hem.

Berätta hur en vanlig skoldag kan se ut när du inte längre åker till skolan och träffar lärare och klasskamrater som förr.
En vanlig skoldag för oss 3:or har varit senare lektioner än vad som normalt stått på schemat då lärarna haft möjlighet att komprimera lektionerna. Den läraren som är ansvarig för kommande lektion skickar ut en länk i god tid innan så att vi elever kan logga in och hamna i gruppsamtalet med klassen. Sen har det tyvärr varit lite strul då tekniken inte alltid gått så smidigt. Vi får instruktioner och sedan är det eget arbete vilket tillåter oss att lämna samtalet med läraren.

Varför valde du Cultus?
Oj! Finns många anledningar! Det fanns så mycket som verkade och är intressant! Till att börja med fick vi vara på brandstationen en gång i veckan hela första året. Men också pga ambulansbesöken tillsammans med klassen. När jag valde skola kändes allt rätt! Jag var inte så inställd på just vården men att veta att jag skulle få jobb direkt och gå i en ganska liten och mysig men händelserik skola var nog det bästa valet jag gjort. Ett plus i kanten var att eleverna och lärarna var så otroligt trevliga och inspirerande.

Något du alltid kommer bära med dig från din tid på Cultus?
Jag kommer främst bära med mig alla fantastiska minnen, trots motgångar har jag alltid fått stöd av lärare och elever. Skolan kändes nästan som ett hem! Har lärt mig så mycket under dessa tre år tack vare mina underbara lärare! Jag kommer gå från skolan som en helt annan människa än den jag var när jag började, gladare, smartare och mer självsäker!

Vad skulle du vilja säga till den som är nyfiken på Vård- och Omsorgsprogrammet men som inte är säker på vilket yrke hen vill välja?
Vet du inte vad du ska välja? Välj vård, det finns otroligt många möjligheter efter gymnasiet, speciellt för att du kan välja högskoleförberedande. Du kommer ha nytta av detta resten av ditt liv även om du i framtiden inte väljer att arbeta inom vården. Ps: Det är lätt att få extrajobb under skolgången om du är sugen på det!