Vi har gått på Poppius

Följande journalister har alla läst på Poppius.

Sanna Lundell
Journalist, influencer och bloggare. Som frilansare har Sanna arbetat för bland annat Aftonbladet, Mama och M-Magasin. Hon har också agerat programledare på TV3 och tillsammans med Ann Söderlund lett SVT:s Djävulsdansen som handlade om anhöriga till personer med beroendeproblematik och psykisk ohälsa. 2015 var Sanna värd för SR:s program Sommar i P1.

Jessica Almenäs
Programledare och reporter. Jessica har arbetat för TV4 och är bland annat känd från ett flertal säsonger av Let’s Dance där hon arbetat tillsammans med David Hellenius. Hon har även programlett Kristallengalan och varit värd för Fotbollsgalan under flera år. Sedan 2017 arbetar Jessica för Kanal 5 och programmet Superstars.

Carolina Neurath
Programledare för SVT:s nyhetsprogram Morgonstudion. Carolina har under flera år varit ekonomijournalist på Svenska Dagbladet och har också arbetat på Dagens Industri. Författare till böckerna Den stora bankhärvan, De svenska riskkapitalisterna och spänningsromanerna Fartblinda och Gränslösa. Mottog 2012 Stora Journalistpriset för sitt arbete med räntekartan och 2011 Guldspaden, tillsammans med Jacob Bursell, för deras granskning av den svenska revisionsbranschen.

Christoffer Hjalmarsson
Bildjournalist med världen som arbetsfält. Åker regelbundet till länder som Afghanistan, Pakistan, Irak, och Syrien. Flerfaldigt belönad. 2015 vann han första pris i Årets Bild i kategorierna Årets Bild och Nyhetsbild Utland och fick 2016 andrapriset i kategorin Vardagsliv Sverige. Arbetar för The Guardian, Expressen, Arbetaren, UNT, Dagen med flera.

Kristin Kaspersen
Välkänd programledare på TV4. Figurerar regelbundet som värd för tv-galor och var under ett par år programledare för Vardagspuls. Kristina har även skrivit böckerna Stark i kropp och själ: träning mat inspiration och Good Food. Hon har också skapat appen Klustr.

Fredrik Sahlin
Filmkritiker, programledare och frilansande journalist. Håller i SVT:s program Dolly och har ett månatligt filmuppslag i Tidningen Vi. Medverkade tidigare i program som Filmkrönikan, Babel bio och intervjuprogrammet Närbild.

Malou von Sivers
Välkänd intervjuare och programledare på TV4 som fått bland andra Nelson Mandela att ställa upp i sin intervjuserie Malou möter. I november 2014 fick hon Lukas Bonniers stora journalistpris med motiveringen "För att hon aldrig slår sig till ro i soffan".

Fredrik Lindström
Filmregissör, komiker, underhållare, författare. Sedan 2009 domare i SVT:s På spåret. Har bland annat gjort TV-programmen Världens modernaste land och Vad är en människa?. Kultförklarad genom TV-programmet Värsta språket. Har regisserat filmen Vuxna människor, skrivit boken Världens dåligaste språk. Mångsysslaren Fredrik är också fil. kand. i litteraturvetenskap.