Så styrs Poppius

Stiftelsen Poppius Journalistskola har en styrelse, vars ledamöter har en bakgrund inom journalistik och kommunikation, de flesta är mediechefer och utgivare med lång erfarenhet av yrket och branschen.

Poppius Journalistskola drivs utan vinstintresse och i stiftelseform sedan 1986. Från och med 2023 bedrivs den praktiska verksamheten i samarbete med Folkuniversitetet, FU.

Poppius plattform

Poppius – en verklig väg in i journalistyrket.

Poppius roll i samhället

Vi erbjuder ett alternativ till andra journalist- och kommunikationsutbildningar och ger de individer som söker sig till skolan verktyg för att förverkliga sina yrkesdrömmar.

Poppius i framtiden

Vi ska i en föränderlig medievärld upplevas som en fristående och flexibel skola som utbildar självständiga och trovärdiga journalister och kommunikatörer.

Poppius verksamhetsidé

Vi erbjuder verklighetsanpassade utbildningar med yrkesverksamma journalister och kommunikatörer som kursledare.

Poppius grundvärderingar

Vi förmedlar kunskap om ansvarsfull journalistik och sätter deltagaren i centrum genom ett personligt bemötande.

Övergripande ekonomiska mål

Poppius är en stiftelse som ska existera av egen ekonomisk kraft och förbli oberoende av ekonomiska bidrag från samhälle och näringsliv. Allt eventuellt överskott går till att utveckla verksamheten.

Fokusområden

Fokusområden för Poppius är att arbeta för nöjda kursdeltagare, möta både mediebranschens och andra organisationers behov av journalister, webbredaktörer och kommunikatörer med rätt kompetens, värna om ett läsar- och mottagarperspektiv, säkerställa hög lärarkompetens samt ta plats i den offentliga mediedebatten.

Poppius styrelse i dag:

  • Thelma Kimsjö, ordförande, mediekonsult och interimschef med bakgrund som chefredaktör inom fack- och dagspress, författare.
  • Johan Sandgren, produktägare Aktieinvest.
  • Åsa Holmström, mediekonsult och tidigare chefredaktör Bonniers samt förlagschef LRF media och Egmont Egmont Publishing.
  • Eva Burén, kommunikationschef ICA-handlarnas Förbund.
  • Annika Lindecrantz, tf chefredaktör LRF media med bakgrund från TV4, lokaltidning, fackpress och digitala branschmedier.
  • Jonathan Falck, tidigare chefredaktör för GP och idag fristående konsult.
  • Cenneth Sparby, Poppiuslärare och frilansjournalist
  • Åsa Rydgren, mediekonsult med mångårig bakgrund som förlagschef och publisher inom Bonnier-koncernen.
  • Niclas Breimar, tidigare rektor för Poppius med bakgrund som mångårig chefredaktör för Lokaltidningarna Mitt i Stockholm.