Poppius – Skandinaviens äldsta journalistskola

Poppius är Skandinaviens äldsta journalistskola och vänder sig till dig som vill arbeta med journalistik eller kommunikation i vid bemärkelse. Vi erbjuder yrkesförberedande terminskurser för den som vill bli webbredaktör eller journalist. Vi har även kurser för dig som vill skriva bättre, lyfta innehållet eller förfina ditt skrivande.

På Poppius tror vi på en undervisningsform där man varvar teori med praktiskt arbete. Det bästa sättet att lära är genom att göra, att diskutera, få återkoppling på det du levererat och få konkreta råd och tips från kursledarna.

Våra kurser ger en bred introduktion till yrket och en grund för den som vill arbeta som journalist, webbredaktör eller kommunikatör.

Poppius erbjuder även utbildningar inom exempelvis podcast, att skriva manus för webbkurser–e-learning och skriva opinion och debatt.

Skolan startades av journalisten Set Poppius 1947 och har ett gott rykte i branschen. Det är många som pluggat journalistik på Poppius genom åren och som i dag arbetar på redaktioner runt om i landet!

Skolan drivs av en stiftelse utan vinstintressen och finansieras helt av kursavgifter. Från årsskiftet 22/23 drivs Poppius i samarbete med Folkuniversitetet.