Ansökan och arbetsprover

Sista ansökningsdag till Konstnärlig fördjupning är den 15 april 2021. Här kan du läsa om vad som krävs för att komma in.

Ansökan

Du gör din ansökan på YH-antagning.se.

Du behöver lägga upp en kopia av dina betyg, ett personligt brev där du motiverar din ansökan till KV Konstskola samt bilder av dina arbetsprover. Observera att en utskrift från Antagning.se inte räknas som en giltig betygshandling.

Du som inte har betyg och formell behörighet kan också antas till KV Konstskola om du kan visa att du har motsvarande kunskaper (reell kompetens). Detta kan du visa genom arbetsprover eller intyg. Hör av dig till oss om du har frågor kring detta.

Arbetsprover

I arbetsproverna visar du dina bildkonstnärliga färdigheter i till exempel teckning, måleri eller skulptur. Det är meriterande om du kan visa exempel på hur du undersöker den konstnärliga gestaltningen utifrån ett personligt perspektiv, i helt valfria material och tekniker.

Du kan lämna in max 10 valfria arbeten. Ett arbete kan till exempel vara en målning, en skulptur, en videofilm (max tre minuter), ljudkonst, en loggbok, en serie skisser eller flera bilder som beskriver en process.

Innan du laddar upp filerna ska du döpa dem till Förnamn.Efternamn_1 etc. I kommentarsfälten anger du titel, teknik och mått för dina arbetsprover. Du kan även skriva kortare texter där du beskriver dina arbeten. Om du har en fil som är större än 30 MB, till exempel en film, kan du ladda upp den på Vimeo eller Youtube och klistra in länken i kommentarsfältet.

Motivera din ansökan

Berätta för oss varför du vill gå Konstnärlig fördjupning på KV Konstskola! Texten får vara max en A4-sida. Döp dokumentet till Förnamn.Efternamn_Motivering.

Vi lägger särskild vikt vid din motivering när du ansöker till Konstnärlig fördjupning.