Om KV Konstskola

KV Konstskola i Göteborg har utbildat framtidens konstnärer, designers och arkitekter i 50 år.


Konstnärlig utbildning med hög kvalitet sedan 1969

Det var uppenbart att något saknades i Göteborg. På 1960-talet fanns det nämligen ingen skola som förberedde för högre studier inom det estetiska området. Därför var det inte konstigt att eleverna flockades när KV Konstskola startade våren 1969.

KV Konstskola utvecklades snabbt till ett självklart val med en nyskapande pedagogik. Och skolan har fortfarande samma målsättning som när den startade. Att erbjuda breda utbildningar med hög kvalitet som ger en god grund för vidare studier på högskolor inom det estetiska fältet.

Anrika lokaler mitt i stan

KV Konstskola ligger sedan 1970 i fantastiska lokaler med stora, ljusa ateljéer som en gång byggdes för Konsthögskolan Valand. Byggnaderna ligger i ett lugnt område på Guldheden i centrala Göteborg. Studerande har fri tillgång till skolans utrymmen även på kvällar och helger.

Bidrar till en hållbar utveckling

KV Konstskola strävar efter att bidra till en hållbar utveckling. Sedan många år arbetar vi inte med miljö- och hälsofarliga lösningsmedel. Vi arbetar heller inte med kadmiumfärger, utan lär ut alternativa metoder inom måleri, grafik och textiltryck. KV Konstskola är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och ingår i Folkuniversitetets program för hållbarhetscertifiering. 

En del av Folkuniversitetet

KV Konstskola är en del av studieförbundet Folkuniversitetet som bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är icke vinstdrivande och politiskt, religiöst och kommersiellt oberoende.