Fem snabba med AL Dwihan

Senast ändrad

Vi ställde fem frågor till AL Dwihan som just nu går Konstnärlig grundutbildning på Konstskolan, och som känner sig rustad för att fortsätta sina konststudier!

Fotografi på AL Dwihan.

Hej! Vem är du?
– Jag heter AL och är skulptör och konceptuell konstnär. Jag använder den smärta jag upplevt i livet som en positiv kraft som blir konst utifrån de mänskliga villkoren. Från början är jag från Jemen där konst inte finns i samma utsträckning som här. Därför har jag ritat mig igenom de många platser där jag levt utan att veta om att jag är konstnär.

Varför sökte du till Konstnärlig grundutbildning på Konstskolan?
– Det var först för ett par år sedan som jag började ta mitt tecknande, eller klotter, på allvar. Jag började utforska det, men också digital konst och andra enkla tekniker tills jag visste att jag var konstnär och behövde lära mig mer om olika tekniker och om konsthistorien. Allt det jag behövde fanns här på Konstskolan.

Vad tycker du är det bästa med utbildningen?
– Att jag har fått chansen att prova och lära mig så många olika tekniker, och att få en bekräftelse på att jag är konstnär. Något som överraskat mig är hur snabbt jag har utvecklats tack vare allt det jag har fått lära mig här.

– Det viktigaste jag tar med mig från Konstskolan är den förberedande fasen inför högre konststudier och all den högkvalitativa hjälp jag får av lärare och utbildningen. Vinterutställningen här på Konstskolan var också en oerhört viktig erfarenhet, och den var så proffsigt arrangerad av skolan.

Har du något råd till blivande studerande på Konstnärlig grundutbildning?
– Om du har tankar på att bli konstnär är det bara att ansöka! Det är ett ställe där du har alla möjligheter att utvecklas.

Vad har du för framtidsplaner?
– Min dröm är att studera på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och sedan bidra till konstlivet i Sverige och världen.

Läs mer om Konstnärlig grundutbildning