Om skolan

Hos oss får du en gedigen grundläggande konstnärlig utbildning. Vi vill även ge dig de redskap du behöver för att förstå konstens betydelse i samhället och uppmanar dig att kritiskt granska och reflektera över det du ser.

Folkuniversitetet sett från Spökparken

Alla Konstskolans utbildningar är godkända av Myndigheten för Yrkeshögskolan, studierna är på heltid och berättigar till studiemedel från CSN.

Engagerade och kunniga lärare

Alla våra lärare är högskoleutbildade och yrkesverksamma konstnärer och formgivare med goda kunskaper i sitt ämne och förankring i sin bransch.

Anpassad portfoliopedagogik

Konstskolan tillämpar anpassad portfoliopedagogik. Det innebär att du samlar de arbeten som du tycker speglar din utveckling i en portfolio. Genom portfolion kan du se dina styrkor och svagheter, och därigenom sätta upp nya mål. Portfolion fungerar även som en bas för utvecklingssamtal, individuellt och i grupp.

Konstskolan i Stockholm

Konstskolan i Stockholm bildades 1949 av Georgij Fetco – en av Isaac Grünewalds elever. På den tiden hette skolan Fetcos Skola för Bildande Konst och undervisningen skedde i en paradvåning mittemot Dramaten. Då skolan övergick i privat ägo 1980 ändrades namnet till Konstskolan i Stockholm. Sedan år 2001 är skolan en del av Folkuniversitetet. I december 2015 gick Konstskolan i Stockholm och Gotlands Konstskola ihop till en skola under namnet Konstskolan. 

Våra lokaler

Vi finns i vackra, ljusa lokaler vid foten av Observatorielunden, mellan Odenplan och Hötorget. Vår adress är Kungstensgatan 45 – ett härligt sekelskifteshus där ateljéerna ligger högt upp och har en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar.
På baksidan av vårt hus ligger den lummiga "Spökparken" och tvärsöver den hittar du vår fina smedja i ett eget trähus med anor från 1600-talet med adress Drottninggatan 116 A.

Smedjan

Utbildningen Silversmide & Smyckesdesign har sin huvudsakliga plats i Smedjan. Där har vi en välutrustad silversmedjesverkstad bestående av två arbetsrum för bänkarbete, där varje studerande har en egen plats med tillgång till lödutrustning. Vidare har vi ett gemensamt rum för materialförflyttningar och formning av metall. Denna yta är utrustad med en stor variation av smidesjärn samt fyra stora lödplatser och syrabad med utsug. Kort sagt - här finns allt för att din skaparlust och kreativitet ska få utrymme!

Folkuniversitetets smedja

Konstskolan är en del av Folkuniversitetet

Förutom ett stort utbud av kurser inom det kreativa och konstnärliga området, driver Folkuniversitetet även nio estetiska skolor - bland dessa Animationsakademien, Arkitekturskolan Sthlm, Balettakademien och Vadstena Sång och Pianoakademi. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.