"En gedigen och hållbar balettundervisning."

Senast ändrad

Jenny Westring är fd. 1:a solistdansare på Kungliga Operan. Sedan 2015 basar hon över BA Balettskola, en yrkesförberedande utbildning i balett för barn mellan 9 och 11 år.

Får enbart användas av BA Sthlm

Berätta lite om dig och vad du gör på Balettakademien.
‒ Jag var dansare i Kungliga Baletten i 25 år och efter det ville jag dela med mig av mina erfarenheter och ge barn med balettdrömmar en möjlighet att förverkliga dem. Därför startade jag 2015 BA Balettskola - en gedigen och hållbar balettundervisning med klasser fyra gånger i veckan. Varje elev får utveckla och hitta sin fulla potential för att senare om möjligt kunna gå vidare till någon av de bästa balettskolorna i världen.

Hur kan en klass på BA Balettskola ut?
‒ Mina balettlektioner följer en tydlig struktur där vi jobbar med grunderna inom balett – musikalitet, koordination, styrka, teknik, smidighet, spänst armar/huvud, fokus och dansglädje. När du har en hållbar stark grund så kommer de tekniska svårigheterna av sig själv. Jag låter varje elev få utvecklas efter sina egna unika förutsättningar och utmanar utan att lägga ribban för högt. Man måste få känna sig säker och få utrymme att glänsa också. Detta för att stärka elevens självkänsla, vilket är viktigt och en förutsättning för att eleven mentalt ska klara en eventuell danskarriär.

Varför ska man söka till BA Balettskola?
‒ Till BA Balettskola ska man söka om man vill försäkra sig om att få den träning som krävs för att ha en möjlighet att möta de höga krav och förväntningar som ställs på blivande dansare inom klassisk balett idag.

Har du några tips till den som ska göra en audition?
‒ Du behöver inte ha några förkunskaper inom balett. Nyfikenhet och en stark vilja är vad vi gärna ser!