”En perfekt blandning av stilar jag tycker om.”

Senast ändrad

Alva Norgren från Arboga går andra terminen på Dansutbildning jazz/commercial på Balettakademien i Stockholm. Hon gillar att det är så stor variation på både lärare och klasser, och att man får tid och utrymme att testa nya stilar och hitta sig själv i sin dans.

Alva Norgren

– Mina planer just nu är att söka vidare till högre dansutbildningar och förhoppningsvis fortsätta dansa ett tag till. En dröm är absolut att få jobba som dansare i framtiden, säger Alva Norgren.

Vad fick dig att börja dansa?
– Jag började dansa för ungefär 8 år sedan. Det som fick mig att börja då var mest att jag ville testa på något nytt, och eftersom min mamma också dansar blev det ganska naturligt. Det som sedan fick mig att stanna var att dansen blev som en frizon från all stress i vardagen. Men det var också ett roligt och bra sätt att kunna uttrycka sig och utvecklas både psykiskt och fysiskt.

Varför valde du att söka till Dansutbildning jazz/commercial på Balettakademien?
– Jag valde Dansutbildning jazz/commercial dels för att det var ett bra tillfälle för mig att känna på hur det är att dansa på heltid, dels för att utbildningen har en perfekt blandning av stilar jag tycker om! Man får en väldigt bred grund och får lära sig mycket om hur den kommersiella dansvärlden ser ut.

Vad är det bästa med utbildningen hittills?
– Hittills är nog det bästa att det är en så stor variation på lärare och klasser, och man har verkligen fått tid att testa på nya stilar och hitta sig själv i sin dans.

Finns det något som är svårt?
– Ja! Varje dag kommer med nya utmaningar. Bortsett från att det ofta är nya tekniker och stilar som man aldrig testat tidigare, så tycker jag det kan vara svårt att varje dag pusha sig själv så att man når sina mål.  

Vad är roligast med det du gör?
– Det roligaste med dansen är att det är något man aldrig kan sluta utvecklas inom, man blir liksom aldrig klar. Man kan använda dansen som ett sätt att uttrycka sig på, som terapi eller som en träningsform. Dansen har gjort mig starkare, vigare, mer uthållig men även hjälpt mig mycket med min personliga utveckling. Så det är nog det roligaste, att det kan hjälpa en på så många plan och därför passar det alla!

Har du några tips till blivande studerande på utbildningen?
– Mitt bästa tips är att försöka ta vara på varje dag. Ett år går snabbt och det är lätt att man blir trött både i kroppen och huvudet. Att kunna pusha sig igenom tröttheten, och lyckas hitta sin motivation är guld värt för ens utveckling!