"Här får man utvecklas på alla plan inom dansen.”

Senast ändrad

Alva Nilsson Modig flyttade upp från Skåne för att gå Balettakademiens ettåriga Dansutbildning jazz/commercial. Hon uppskattar den frihet man har på utbildningen, samtidigt som man får de ramar och verktyg man behöver för att utvecklas.

Alva Nilsson Modig

– Mina planer just nu är att fortsätta utbilda mig så att jag kan samla på mig all kunskap jag kan få innan jag ger mig ut på egen hand.

Vad fick dig att börja dansa?
– Jag började dansa redan när jag var 5 år, då min mormor skrev in mig på en balettkurs. Så det är egentligen hennes förtjänst att jag är där jag är med dansen idag.

Varför valde du att söka till Dansutbildning jazz/commercial?
– Jag har så länge jag kan minnas funderat på att gå en dansutbildning och då alltid kollat på Balettakademien som ett alternativ. En kompis till mig gick den här utbildningen året innan mig, och det var hur hon pratade om den som fick mig att söka.

Vad är det bästa med utbildningen hittills?
– Det bästa är den stora variationen av stilar och lärare som ger en möjlighet att utvecklas på alla plan inom dansen. Jag har verkligen utvecklats, och ser inte ut som samma person i danssalen som jag gjorde för bara ett år sedan.

Finns det något som är svårt på utbildningen?
– Det svåraste för mig har varit att kroppen behöver lära sig att anpassa sig till så mycket träning varje vecka. Det kan vara tungt och göra ont ibland men i slutet är allt värt det.

Vad är roligast med det du gör?
– Att man har en så stor frihet. Du får ramar och verktyg av dina lärare att förhålla dig till, men hur du väljer att använda dem är helt upp till dig själv. Du får en tydlig bild av hur du hela tiden utvecklas och vad du behöver för att komma dit du vill. Man kan aldrig bli en perfekt dansare och det finns hela tiden saker att lära sig, så varje dag blir en utmaning. Dans är så mycket mer än bara steg och att ta klasser.

Har du några tips till blivande studerande på utbildningen?
– Bara kör! Och våga satsa. Kom in med ett öppet sinne så att du kan få ut så mycket du bara kan av ditt år här.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Min absolut största dröm skulle ju såklart vara att kunna jobba 100% med dansen. Jag är en väldigt kreativ människa och kan tänka mig att jobba både som dansare och som koreograf. Helst lite av varje.