Yasemin Nilsson Altan

Undervisar i jazz, contemporary och yoga på utbildningar och kurser

Yasemin är utbildad vid Balettakademiens Yrkesdansarutbildning i Stockholm, samt tidigare vid Broadway Dance Centers International Student Visa Program i New York. Efter sin examen har hon vidareutbildat sig genom att resa till bland annat Israel och Italien för att delta i olika workshops.

Hon har medverkat i olika TV- och nöjesproduktioner som till exempel invigningen av det europeiska kulturhuvudstadsåret, Burning snow i Umeå, Lena Philipssons Drömshow på Cirkus, samt i reklamfilmer. Hon har dansat i verk av bland annat Lydia Klement, Ola Stinnerbom, Lee Brummer, Subjazz, Hans Marklund och Charlotta Öfverholm. Hon har även framfört egna verk på Mediterraneo Dance Festival i Italien samt på Moderna Dansteatern.

Hon har studerat pedagogik vid Umeå Universitet och har lång erfarenhet av undervisning vid flera skolor runt om i Stockholm samt är certifierad Yogainstruktör (RYT 200). Yasemin är även scenkursansvarig på Balettakademien.

"På mina klasser vill jag uppmuntra till att ta risker. Vi leker med teknik och linjer och blandar med mer naturalistiska rörelser. Det blir dynamiskt, fysiskt utmanande och flödande. Mitt mål är att vi ska skapa något unikt tillsammans och att man lämnar studion stark, svettig och lycklig."

Contemporary Jazz med Yasemin Nilsson Altan (länk till Youtube)

Lyrical Jazz med Yasemin Nilsson Altan(länk till Youtube)

Yasemin Nilsson Altan, lärare Balettakademien

Yasemin Nilsson Altan