Lovisa Lindberg

Undervisar i feminine vibe

Lovisa har dansat hela sitt liv men hittade passionen för dans på gymnasiet och bestämde sig för att söka till Balettakademiens Dansutbildning jazz/commercial följt av två lärorika år på Diambra Dance Education.

Jag har en bred bakgrund i allt från balett till hiphop men de stilar jag älskar mest är contemporary fusion, commercial jazz och just feminine vibe.

Som dansare har jag fått möjlighet att stå på scen inför tusentals människor vid olika tillställningar och varit med i musikvideor till bland andra Dr Alban. Jag har även fått äran att stå på scen under Polarpriset 2019.

På mina feminine vibeklasser kommer vi att utforska oss själva genom att uttrycka oss både mjukt och starkt. Stegen kommer ha grunderna från både hiphop och jazz men fokus ligger på hur vi utför de till musiken. Jag gillar att koreografera till det vi hör i musiken, texten, ljuden och rytmen.

Framförallt kommer vi att jobba mot att bli mer bekväma i våra egna kroppar och våga ha kul när vi dansar. Vår feminina sida är något att hylla och inte något vi bör gömma oavsett kropp och sort. Målet i slutet av terminen är att våga visa lite mer av vem man är som dansare.


Lovisa Lindberg, lärare Balettakademien

Lovisa Lindberg


Ring Lovisa Lindberg på 08-789 41 20

Mejla Lovisa Lindberg balettakademien@folkuniversitetet.se