Camilla Wiehen

Undervisar i modernt och improvisation

Camilla Wiehen är utbildad vid Danshögskolan. Vidareutbildad i New York vid bland annat Martha Graham School och José Limon Dance studio. Hon har frilansat som dansare i föreställningar, workshops, turnéer och film.

Camilla har arbetat som koreografassistent och repetitör, medverkat i rekonstruktion av tidig svensk fridans samt gjort egna föreställningar och workshops för barn och unga. Camilla är adjunkt på Dans- och Cirkushögskolans kandidatprogram i danspedagogik inom dans för barn och unga. Undervisar och koreograferar på Kungliga Svenska Balettskolan i modern och nutida dans yngre åldrar. Camilla undervisar på Balettakademiens utbildningar och kurser i modern och nutida dans, improvisation och komposition.

"Att befästa varje individs kunnande och ge möjlighet till växande, genom medvetna förhållningssätt och ständigt utforskande utvecklas eleven och elevens dans i sitt eget personliga uttryck. Jag värdesätter kunskap om teknik och stil, musikalitet och improvisationens fria känsla och strävar efter att fläta samman dessa. Upplevelsen av koreografi och mötet med scenrummets själ är en självklarhet. Dans är viktig och på allvar och byggs upp ur nyfikenhet, glädje och lust! Dans är magisk!”

Camilla Wienen

Camilla Wiehen


Ring Camilla Wiehen på 08-789 41 20

Mejla Camilla Wiehen balettakademien@folkuniversitetet.se