Vanliga frågor när du ansöker

Har du frågor om hur du ansöker till dansutbildningen på Balettakademien Göteborg? Lugn, här hittar du svar på de vanligaste frågorna!

Elever på Balettakademiens dansutbildning i Göteborg övar i klassrummet

Hur mycket förkunskaper bör jag ha? Vad tittar ni på vid antagningen?

Dansutbildningen är en yrkesutbildning, så du bör ha goda förkunskaper och fysiska förutsättningar att möta ett liv som yrkesdansare. Studiemotivation och rörelsekvalitet är viktiga komponenter, liksom musikalitet och konstnärlig medvetenhet.

Jag undrar om ni har en övre åldersgräns för att söka Dansutbildningen?

Juryn tar med din ålder som en del av helheten av din prestation. Blir du erbjuden en plats anser juryn att din ålder inte är ett hinder och att du ligger väl till i din utveckling vad gäller teknik, förståelse, smidighet och styrka.

Jag har gått estetiska programmet med inriktning på dans på gymnasiet. Bör jag först söka en 1-årig förberedande dansutbildning om jag vill utbilda mig till dansare?

De flesta som gått estetiska programmet med inriktning på dans söker direkt till yrkesutbildningen. Vi tycker du ska göra detsamma så du ser var du ligger i nivå med andra sökande.

Jag bor i ett annat nordiskt land. Får jag söka?

Du får söka till Balettakademiens dansutbildning om du är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och är behörig till motsvarande utbildning i ditt hemland.

Vad kostar det att gå Balettakademiens Dansutbildning?

Årsavgiften är 61 000:- som betalas terminsvis via fakturor som du får i augusti och januari. Utbildningen är studiemedelsberättigande och du kan ansöka om utökat studielån hos CSN för hela eller del av avgiften.

Om du efter påbörjad utbildning avslutar dina studier debiterar vi 15 % av kursavgiften plus avgiften för de veckor du har bedrivit studier hos oss.