Föreläsningar

Föreläsningarna håller till i IOGT-lokalen på Köpmantorget. Det är GRATIS för medlemmar. För den som inte är medlem kostar föreläsningarna 100 kr.

Folkuniversitetet i Luleå - Norrbottens Senioruniversitet

Det serveras alltid kaffe med fika till den som önskar och det kostar 40 kr. Betala gärna med Swish!

Bemötandets magi- en föreläsning med musikaliska inslag. IOGT-lokalen 

Onsdag den 25 mars kl.13:00 Anders Odenstedt, Denna är inställd och flyttad till hösten pga Coronaviruset. .Är livets mening oberoende av hur vi upplever våra liv eller är den beroende av våra upplevelser? Har livet alls en mening? Och är det ens förnuftigt att ställa frågan om livet har en mening?

Anders är lektor i filosofi.

Har livet en mening- en föreläsning kring filosofiska frågor. IOGT-lokalen 

Onsdag den 22 april kl.13:00 Andreas Hoffsten, Denna är inställd på grund av Coronaviruset. Andreas är journalist med ett förflutet inom film- och teaterbranschen. Nu frilansande kulturskribent och krönikör på Norrbottenskuriren. Andreas är ordförande i Folkets Bio i Luleå och studiecirkelledare inom film, i NorrSens regi.

Filmen som en spegel av samhället- inklusive kortare filmklipp IOGT-lokalen

Nyhet

Onsdag den 5 februari kl.13:00 Bo Renberg

I en ny form av kulturarrangemang inbjuder NorrSen till ett spännande seminarium och stimulerande meningsutbyte om könsroller förr och nu. Bo Renberg - som undervisat i retorik och idéhistoria vid LTU och lett ett flertal studiecirklar i NorrSen - inleder (djärvt) med en illustrerad idéhistorisk föreläsning, som följs av spontana samtal vid fikaborden och en avslutande återsamling för gemensam diskussion och sammanfattning.

Dumherrar och dömande damer.  IOGT-lokalen