Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Föreläsningar i NorrSen

Föreläsningar i NorrSen Våren 2020

Föreläsningarna håller till i IOGT-lokalen på Köpmantorget. Det är GRATIS för medlemmar. För den som inte är medlem kostar föreläsningarna 100 kr.

Det serveras alltid kaffe med fika till den som önskar och det kostar 40 kr. Betala gärna med Swish!

 

Onsdag den 22 januari kl.13.00. Annika Forssén, Annika är allmänläkare och docent. Har tillsammans med Gunilla Carlstedt skrivit den populärvetenskapliga boken "Arbete för livet", baserat på tidigare forskning. I fokus står tjugo kvinnor födda i början av förra seklet, från olika samhällsklasser och arbetsområden. De berättar om sitt liv, sitt arbete-inte minst det obetalda som inte räknas som arbete-och sin hälsa. Berättelserna speglas mot 1900-talets stora samhällsförändringar och kvinnors liv och hälsa idag.

Arbete för livet. En osynliggjord kvinnohistoria om vår överlevnad. IOGT-lokalen

Onsdag den 19 februari kl. 13.00: Britt Nilsson Wyöni, Hur kan vi, var och en och tillsammans, underhålla förmågan till ett bemötande som bidrar till en vänligare och mänskligare värld,när vi möts?

Utifrån en lång yrkesverksamhet i sin roll som coach, föreläsare, utbildare och sångerska, delar hon genom prat och musik, med sig tankar och förslag, om vad som kan vara en del av svaren på frågan.

Bemötandets magi- en föreläsning med musikaliska inslag. IOGT-lokalen 

Onsdag den 25 marskl.13. Anders Odenstedt, Är livets mening oberoende av hur vi upplever våra liv eller är den beroende av våra upplevelser? Har livet alls en mening? Och är det ens förnuftigt att ställa frågan om livet har en mening?

Anders är lektor i filosofi.

Har livet en mening- en föreläsning kring filosofiska frågor. IOGT-lokalen 

Onsdag den 22 april kl.13.00 Andreas Hoffsten, Andreas är journalist med ett förflutet inom film- och teaterbranschen. Nu frilansande kulturskribent och krönikör på Norrbottenskuriren. Andreas är ordförande i Folkets Bio i Luleå och studiecirkelledare inom film, i NorrSens regi.

Filmen som en spegel av samhället- inklusive kortare filmklipp IOGT-lokalen

Nyhet

Onsdag den 5 februari kl.13.00 Bo Renberg

I en ny form av kulturarrangemang inbjuder NorrSen till ett spännande seminarium och stimulerande meningsutbyte om könsroller förr och nu. Bo Renberg - som undervisat i retorik och idéhistoria vid LTU och lett ett flertal studiecirklar i NorrSen - inleder (djärvt) med en illustrerad idéhistorisk föreläsning, som följs av spontana samtal vid fikaborden och en avslutande återsamling för gemensam diskussion och sammanfattning.

Dumherrar och dömande damer.  IOGT-lokalen


I listningen nedan kan du klicka på kolumnrubrikerna för att sortera.

Föreläsningar på NorrSen (5)

 • AF- Dumherrar och dömande damer

  Datum: 5 feb 2020

  Dag & Tid: On 13:00-15:00

  Pris: -

  Mer info

  Tid: On 13:00-15:00

  Lärare:

  Antal veckor:

  Platser kvar: Ja

  AF- Dumherrar och dömande damer

  I en ny form av kulturarrangemang inbjuder NorrSen till ett spännande seminarium och stimulerande meningsutbyte om könsroller förr och nu. Bo Renberg - som undervisat i retorik och idéhistoria vid LTU och lett ett flertal studiecirklar i NorrSen -...

  Till kurs Info
 • Arbete för livet. En osynliggjord kvinnohistoria o

  Datum: 22 jan 2020

  Dag & Tid: On 13:00-15:00

  Pris: -

  Mer info

  Tid: On 13:00-15:00

  Lärare:

  Antal veckor:

  Platser kvar: Ja

  Arbete för livet. En osynliggjord kvinnohistoria o

  , Annika är allmänläkare och docent. Har tillsammans med Gunilla Carlstedt skrivit den populärvetenskapliga boken "Arbete för livet", baserat på tidigare forskning. I fokus står tjugo kvinnor födda i början av förra seklet, från olika...

  Till kurs Info
 • Bemötandets magi-föreläsning med musikaliska insla

  Datum: 19 feb 2020

  Dag & Tid: On 13:00-15:00

  Pris: -

  Mer info

  Tid: On 13:00-15:00

  Lärare:

  Antal veckor:

  Platser kvar: Ja

  Bemötandets magi-föreläsning med musikaliska insla

  Britt Nilsson Wyöni, Hur kan vi, var och en och tillsammans, underhålla förmågan till ett bemötande som bidrar till en vänligare och mänskligare värld,när vi möts? Utifrån en lång yrkesverksamhet i sin roll som coach, föreläsare, utbildare och...

  Till kurs Info
 • Filmen som en spegel av samhället

  Datum: 22 apr 2020

  Dag & Tid: On 13:00-15:00

  Pris: -

  Mer info

  Tid: On 13:00-15:00

  Lärare:

  Antal veckor:

  Platser kvar: Ja

  Filmen som en spegel av samhället

  Andreas Hoffsten, Andreas är journalist med ett förflutet inom film- och teaterbranschen. Nu frilansande kulturskribent och krönikör på Norrbottenskuriren. Andreas är ordförande i Folkets Bio i Luleå och studiecirkelledare inom film, i NorrSens regi.

  Till kurs Info
 • Har livet en mening

  Datum: 25 mar 2020

  Dag & Tid: On 13:00-15:00

  Pris: -

  Mer info

  Tid: On 13:00-15:00

  Lärare:

  Antal veckor:

  Platser kvar: Ja

  Har livet en mening

  Anders Odenstedt, Är livets mening oberoende av hur vi upplever våra liv eller är den beroende av våra upplevelser? Har livet alls en mening? Och är det ens förnuftigt att ställa frågan om livet har en mening? Anders är lektor i filosofi.

  Till kurs Info

Bli medlem

Toggle module

Så här blir du medlem i NorrSen

Det enda villkoret är att du eller din partner (maka/make eller sambo) är 55+ eller pensionär och att du betalar in 250 kronor på bankgiro 516-3464.

Glöm inte att uppge namn, telefon och e-postadress.

Personuppgiftsförordningen som trädde i kraft den 25 maj 2018 kräver att medlemsregister som hålls av ideella föreningar ska ha en angiven användning. NorrSens medlemsregister används för utskick till medlemmarna om aktiviteter och för att ta in medlemsavgifter. Registret hålls av kassören.

Registret innehåller följande uppgifter: Namn, adress, e-postadress, telefonnummer och uppgift om betalda medlemsavgifter.
Om du vill ta bort dina uppgifter eller ändra något skickar du e-post till
Medlem.NorrSen@gmail.com

NorrSen karta, Luleå

Toggle module

Storgatan 24, Luleå

Norrbottens senioruniversitet, NorrSen

är en ideell förening
som vänder sig till personer som är 55+
E-post:
Medlem.NorrSen@gmail.com