Högskolekurs tyska i Berlin, grundkurs 30 hp

Plats Utomlands

Läs en kostnadsfri högskolekurs med CSN i Berlin!

Kursbeskrivning

Högskolekursen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Den ges av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna och äger rum på en språkskola i Berlin. Upplägget passar dig som har läst minst tyska 3 på gymnasiet och vill utveckla dina kunskaper. Samtidigt tar du del av allt som Europametropolen Berlin har att erbjuda!

  • Kurstid: september - december 2022
  • Sista ansökningsdag: 19 april 2022
  • Kursort: Berlin
  • Kursen ges varje höst- och vårtermin
  • CSN-berättigad
  • Förkunskapskrav: tyska 3/Tyska för nybörjare 30 hp

Undervisning

Undervisningen bedrivs i enlighet med kursplanen fastställd av Linnéuniversitetet. Varje vecka deltar du i seminarier och gruppövningar. Alla lärare har tyska som modersmål och lång erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Målet för kursen är att ge grundläggande praktisk språkfärdighet samt kunskap om de tyskspråkiga ländernas nutida kulturella, politiska och sociala förhållanden.

Kostnad

Tyska i Berlin, grundkurs 30 hp genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna. Utbildning på högskola är kostnadsfri. Studenterna bekostar själva resan till Tyskland, kost och logi i Berlin och kurslitteratur.

Studiemedel

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid.

Boende

Du ordnar själv boendet i Berlin, men vi hjälper dig med all nödvändig information och tips för möblerat boende. I samband med antagningen får du information om boendealternativ.

Ansökan

Du ansöker via www.antagning.se. Det rör sig om eftergymnasiala studier och du behöver vara fullvaccinerad mot Covid-19 för att kunna läsa på skolan i Berlin. På kurshemsidan hittar du mer information: http://www.is-duesseldorf.com/tyska-i-berlin-grundkurs30hp

Berlin

Berlin är metropolen som präglas av kreativitet, mångfald och en spännande historia. Högskolekursen är förlagd till Die Neue Schule, ett av stadens största språkinstitut. Undervisningslokalerna befinner sig i Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm. Varje vecka anordnar språkskolan kulturella aktiviteter och studentträffar.

Har du frågor?

Läs mer om kursen här
info@is-duesseldorf.com
+49-211-868 142 47
www.is-duesseldorf.com

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
07 sep 2022
Kurs-ID
1071024
Pris
0 kr