Italienska och matlagning i Florens

Plats Utomlands

Alla älskar italiensk mat! Här får du tillfälle att lära dig hemligheten bakom italiensk och toskansk kokkonst.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Kursen kombinerar gruppundervisning i allmän italienska 20 lektioner per vecka med ett matlagningstillfälle i ett professionellt kök (cirka 4 timmar) kvällstid per vecka. Språklektionerna är främst inriktade på att träna upp förmågan att kommunicera obehindrat på italienska. Metoden bygger på att skapa säkerhet och självförtroende att använda språket samtidigt som både det aktiva och passiva ordförrådet ökas. Under matlagningslektionerna får du lära dig att laga typiska toskanska rätter som gruppen sedan avnjuter tillsammans.

  • 20 lektioner italienska per vecka
  • Varje lektion är 50 minuter
  • 3-4 timmar matlagning per vecka
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Minimum 1 vecka
  • Låg till avancerad nivå (A2 – C1)

Kursavgift

1 vecka: 4 200 kr
2 veckor: 6 600 kr

Kontakta oss om du vill ha prisuppgift för ett annat antal veckor.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.10 - 12.50 eller 14.10 – 17.50 (alternerande) + en kväll per vecka

Startdatum

2020: Valfri måndag för dig med förkunskaper i språket.

Ingen undervisning följande datum:
1-6/1, 12-13/4, 1/5, 2/6, 24/6, 1/11, 8/12, 25-26/12

Skolan

Skolan, Centro Fiorenza, grundades 1982 och inryms i ett 1600-tals "palazzo" med utsikt över Arno och Ponte Vecchio. Den är liten och mycket personlig med sina 10 klassrum, alla med luftkonditionering. Här råder en informell och hjärtlig stämning och personalen tar väl hand om varje deltagare. Skolan har fritt wifi och ett datarum där man antingen kan låna någon av de fasta datorerna eller använda sin egen laptop. Skolan anordnar också olika aktiviteter och fördjupningskurser som du kan delta i på eftermiddagar och kvällar. Du kan till exempel välja att lära dig laga italiensk mat, prova lokala viner, lära dig mer om italiensk kultur och historia eller diskutera Italien av idag.

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
106560
Pris
4200 kr