Ditt Florens

Plats Utomlands

Vill du få ut så mycket som möjligt av din vistelse men har ont om tid? Då är det här 5-dagarspaketet för dig!

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Under 5 dagar kombineras individuella lektioner i italienska med ett specialprogram där du får en inblick i italiensk kultur, mat och vin. Lektionerna i italienska anpassas helt efter dina behov, önskemål och nivå. Aktivitetsprogrammet ger dig en ’provsmakning’ av Italiens rika kultur. Programmet passar för alla nivåer i italienska.

I programmet ingår:

  • 10 individuella lektioner
  • en kulturlektion
  • en matlagningslektion
  • Provsmakning av vin, grappa eller prosecco
  • Besök hos konsthantverkare

Kursavgift

7 600 kr

Lektionstider

Måndag till fredag enligt överenskommelse

Startdatum

2020: Valfri måndag

Ingen undervisning följande datum:
1-6/1, 12-13/4, 1/5, 2/6, 24/6, 1/11, 8/12, 25-26/12

Skolan

Skolan, Centro Fiorenza, grundades 1982 och inryms i ett 1600-tals "palazzo" med utsikt över Arno och Ponte Vecchio. Den är liten och mycket personlig med sina 10 klassrum, alla med luftkonditionering. Här råder en informell och hjärtlig stämning och personalen tar väl hand om varje deltagare. Skolan har fritt wifi och ett datarum där man antingen kan låna någon av de fasta datorerna eller använda sin egen laptop. Skolan anordnar också olika aktiviteter och fördjupningskurser som du kan delta i på eftermiddagar och kvällar. Du kan till exempel välja att lära dig laga italiensk mat, prova lokala viner, lära dig mer om italiensk kultur och historia eller diskutera Italien av idag.

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
1042023
Pris
7600 kr