Keramik, sommarkurs

Plats Göteborg

Gå en kurs i keramik och forma dina egna föremål i härlig lera! Du får hjälp av kunniga kursledare i en inspirerande keramikstudio vid Stigbergstorget i Göteborg.

Boka nu

Målgrupp

Art College keramikkurser har blandade grupper där erfarna möter nybörjare. Du behöver inte ha några förkunskaper utan utvecklas på din egen nivå och i din egen takt.

Mål

Efter kursen har du fördjupat dina kunskaper inom keramik.

Innehåll

Du lär dig grundläggande tekniker för att forma leran, till exempel kavling, ringling, tumning och drejning. Du lär dig också olika sätt att dekorera den, som glasering och engobering. Du arbetar med olika typer av leror och glasyrer och lär dig mer om deras skilda egenskaper.

Undervisningsform

Undervisningen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av kursledaren. Vissa genomgångar är gemensamma.

Material

Du arbetar med leror, glasyrer och engober som finns i keramikstudion. En materialkostnad på 70 kr/kg tillkommer och faktureras efter kursens slut. I materialkostnaden ingår lera, ett brett sortiment av engober och glasyrer samt bränningar.

Art College keramikstudio

Art College keramikstudio vid Stigbergstorget ligger i en ljus lokal med härlig atmosfär. Ateljén är utrustad med tio elektriska drejskivor och rejäla arbetsytor. Här finns alla verktyg du behöver och ett stort utbud av leror, glasyrer och engober. I det intilliggande ugnsrummet bränner vi kontinuerligt elevarbeten i fyra stora keramikugnar. Kursledarna är välutbildade inom keramik och de flesta har egen keramisk verksamhet vid sidan av arbetet på Folkuniversitetet.

Utvecklingsmöjligheter

Det keramiska hantverket är omfattande och möjligheterna att förbättra din teknik och utveckla ditt formspråk är oändliga. Eftersom undervisningen till stor del sker genom individuell handledning har du goda möjligheter att utvecklas om du går flera terminer eller olika keramikkurser.

Kursledare

Marie Yderland

Marie Yderland är utbildad keramiker vid Capellagården, HDK samt Konstakademien i Trondheim och har även ämneslärarexamen i Bild.

Marie arbetar främst i stengods, ofta med unika föremål i kombination med drejning och skulptur.

Här kan du se hennes arbete
www.instagram.com/amcyx

Marie Yderland är kursledare på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Göteborg

info.gbg@folkuniversitetet.se

Kursperiod
5 aug 2024 - 18 aug 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Söndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
mån 5 aug 2024 kl 10:00-15:15
  • tis 6 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • ons 7 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • tor 8 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • fre 9 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • sön 18 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 GÖTEBORG
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
308202
Pris
4275 kr