Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Balettakademien Göteborg

Elever ur avgångsklassen musikal 2017

Balettakademien Göteborg

Balettakademien i Göteborg är skolan för dig som satsar på en framtid som professionell musikalartist eller dansare. Balettakademiens Musikalutbildning ären av Nordens absolut främstaoch har utbildat många framgångsrika artister som duser på scener i Sverige och utomlands idag. Dansutbildningen, med inriktning mot modernt, är unik genomkombinationen avsmå klasser, individuellt fokus och samarbeten med koreografer, scener och skolor i Sverige och utomlands.

Våra tidigare studenter kan du se på musikal- och dansscener både i Sverige och utomlands. Många framstående artister har börjat sin bana hos oss, t.ex. Shirley Clamp, Petra Mede, Hanna Lindblad, Niklas Andersson, Lizette Pagler, Magnus Krepper, Peter Johansson, Jessica Heribertsson, Carin da Silva, Charlotte Strandberg, Lisa Alvgrim, Therese Andersson, Peter Svenzon, Dan Langeborg m fl.

Våra treåriga utbildningar bygger på en gedigen och omfattande kursplan som ger dig verktygen att utveckla både tekniska och konstnärliga färdigheter för scenisk gestaltning. Vårt lärarkollegium består av yrkespersoner med lång och bred erfarenhet inom sitt ämne och pedagogiken bygger på en helhetssyn där skolans kollegium samverkar över ämnesgränserna för att möta varje student individuellt. Under utbildningen får du många tillfällen att framträda både som solist och i ensemble på vår egen teaterscen och under sista läsåret medverkar du i en offentlig slutproduktion med ett professionellt konstnärligt team.

Balettakademiens yrkeskola har under sina 30 år ständigt utvecklats i relation till den bransch du som artist kommer att möta. Vi samarbetar med teatrar, dansscener och operahus på olika sätt, både i Sverige och internationellt, engagerar gästpedagoger med stark anknytning till branschen och vårt mål är att du redan under skoltiden skall ges möjlighet att utveckla ett nätverk som öppnar dörrar för framtiden.

Det, i kombination med en stark vilja från dig och den tekniska och konstnärliga grund utbildningen ger, skapar goda förutsättningar för dig att nå din dröm!

Varmt välkommen till Balettakademien!

Malin Brandeby
skolchef

Vardagen på Balettakademien

Toggle module

Få vårt nyhetsbrev

Toggle module
Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Gamlestadsvägen 14, 415 02 Göteborg

Få vårt nyhetsbrev

Toggle module