Fastighetsförvaltare, Jönköping

Yrkeshögskoleutbildning Jönköping

Vill du jobba med att förvalta olika typer av fastigheter och arbeta i en expansiv bransch? Yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsförvaltare är en 2,5-årig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. 

Ansök här Öppnas i ett nytt fönster Kvinnlig fastighetsförvaltare som pratar i telefon.
Sista ansökningsdatum
2022-05-15
Utbildningsstart
2022-08-22
Omfattning
500 YH-poäng
Studietakt
Heltid
Antal platser
25
Antal veckor LIA
30

Efter utbildningen kan du arbeta som

  • Fastighetsförvaltare
  • Förvaltningssamordnare
  • Kundansvarig bostadsföretag

Fakta

Under de kommande tio åren kommer det att saknas runt 10.000 personer inom fastighetsbranschen - bland annat på grund av stora pensionsavgångar, nya kompetensbehov genom teknikutveckling, upprustning av miljonprogramsområden och nyetableringar. Möjligheterna till jobb efter avslutad utbildning är goda.

Innehåll

Som fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter. Du utvecklar och förädlar fastighetsbeståndet, du leder och fördelar arbetet, du är kundorienterad och har god förståelse för sambanden mellan kostnader, intäkter, avkastningskrav och investeringar.

Rollen som fastighetsförvaltare är komplex och du läser därför en rad olika kurser – från ekonomi med fastighetsinriktning till kommunikation, IT, fastighetsjuridik, ledarskap, fastighetsteknik och miljöhantering. De noga utvalda kurserna i kombination med LIA (Lärande i arbete) ger dig en stark grund att stå på när du ska ut i arbetslivet.

Du har undervisning 2-3 dagar i veckan, övrig tid är avsatt för självstudier. Undervisningsdagarna består av en mix med skolförlagda dagar och digital undervisning.

De tre LIA-perioderna är du på ett fastighetsföretag. Dessa perioder innebär att du är på fastighetsföretaget på heltid.

Under utbildningen får du goda kompetenser i att:

  • Utföra samtliga arbetsuppgifter som ingår i rollen som fastighetsförvaltare.
  • Ansvara för förvaltningen av ett fastighetsbestånd samt leda förvaltningsorganisationen.
  • Utveckla, bevara och förädla fastigheter.
  • Hantera komplexa installationstekniska drifts- och underhållsfrågor.
  • Marknadsföra lediga objekt inom ett fastighetsbestånd.
  • Kunna hyressätta lediga lokaler

Vad innebär en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform. Alla yrkeshögskolans utbildningar svarar mot en konkret efterfrågan på arbetsmarknaden och drivs i nära samarbete med arbetslivet. Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Har du frågor?

Kontakta Kundservice

Skicka e-post till Kundservice direkt@folkuniversitetet.se

Ring Kundservice på nummer 08-789 42 00