Inriktning Dekorationsmålare

Som Dekorationsmålare arbetar du med dekorationsmåleri av kyrkor och kulturbyggnader eller med nyproducerade inredningar. Eller med uppdrag inom teater, film och skyltning.

Dekormålare - Tibro Hantverksakademi

Med penseln som ditt främsta vapen imiterar du marmor och olika träslag, och utövar illusionsmåleri. Antingen i en mer traditionell yrkesroll för att återställa eller dekorera äldre möbler och interiörer, eller för att skapa spännande uttryck i nutida inredningsmiljöer och lura teaterbesökare med dina kulisser. Utbildningen är den enda i landet som arbetar med traditionella tekniker och material.

Arbetsmarknad

Som dekorationsmålare arbetar du med en bred palett av tekniker och material – oavsett om du arbetar i  kyrkor och kulturbyggnader eller gör nyproducerade inredningar. De flesta dekorationsmålare startar eget eller är anställda som spetskompetens i måleriföretag. Du kan även arbeta med uppdrag inom teater, film och skyltning.

Utbildingens mål

Efter examen har du de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att arbeta som dekorationsmålare. Du kan utföra kvalificerat dekormåleri i kulturbyggnader och nyproduktion av möbler, föremål och interiörer och har djupa kunskaper om yrkets tekniska och etiska förutsättningar.