Cirkulär ekonomi i praktiken

Yrkeshögskoleutbildning Gävle

På Folkuniversitetet Gävleborg erbjuder vi en kort yrkeshögskoleutbildning inom Cirkulär ekonomi. Utbildningen ges på distans och är framtagen för yrkesverksamma som, parallellt med sitt arbete i privat eller offentlig sektor, vill lära sig mer om hållbarhetsrutiner.

Ansök här! Öppnas i ett nytt fönster Multi-ethnic businesswoman and businessman discussing over computer at desk in creative office
Sista ansökningsdatum
2021-10-24
Utbildningsstart
2021-11-15
Studietakt
Halvfart under 8 veckor. Föreläsningar, seminarier och workshops ca 5 timmar/vecka uppdelat på två halvdagar.
Antal platser
30

Om utbildningen

Utbildningen ger dig verktyg för att förstå innebörden av socialt, ekologiskt och ekonomiskt ansvar och hur verksamheter kan arbeta för att bättre kunna ta ett hållbart ansvar. Du får även lära dig att analysera en organisation utifrån ett företagsekonomiskt hållbarhetsperspektiv och får därmed en förståelse för hur hållbarhetsarbetet påverkar affären och lönsamheten.

Med affärsmodeller baserade på cirkulär ekonomi kan vi bygga en hållbar framtid, skapa nya affärer och även göra avsevärda kostnadsbesparingar. På ett övergripande plan handlar cirkulär ekonomi i praktiken om att se möjligheter i affärsmodeller där affärsnytta och miljönytta går hand i hand.

Utbildningen är framtagen för yrkesverksamma som, parallellt med sitt arbete i såväl privat som offentlig sektor; anställda på SME-företag eller den anställda på en större organisation, vill lära sig mer om verksamheters hållbarhetsrutiner.

Utbildningen går på distans med 50% studietakt under 8 kursveckor och startar i november 2021. Ytterligare utbildningsstarter planeras i mars 2022 samt i oktober 2022.

Behörighet

För att ansöka till utbildningen behöver du sedan minst 18 månader ha varit anställd på minst 50 %. Din nuvarande anställning ska vara administrativt och/eller strategiskt arbete på ett företag eller en organisation som vill lära mer om Cirkulär ekonomi i praktiken. 

Förutom arbetslivserfarenhet behöver du också ha grundläggande behörighet för Yrkeshögskola.

Innehåll:

Cirkulär ekonomi i praktiken, 20 YH-poäng

Du får inspiration och kunskap som du kan använda både proffessionellt och privat.

  • Föreläsningar online 1-2 gånger/vecka under 8 veckor
  • Online workshops med diskussioner och grupparbeten verannan vecka
  • Diskussionstillfällen för erfarenhetsutbyte varje vecka
  • Nätverksbyggande med dina kurskamrater och tips på hur du kan gå vidare med andra grupper och/eller nätverk. 

Har du frågor?

Kontakta Caroline Hallberg

Skicka e-post till Caroline Hallberg caroline.hallberg@folkuniversitetet.se

Ring Caroline Hallberg på nummer 072-534 78 39