Läs franska i Antibes

Läs franska i Antibes/Juan-les-Pins som ligger idealiskt på Rivieran mitt emellan Nice och Cannes. Med sina 70 000 invånare är det Rivierans näst största stad efter Nice. Medan Antibes står för historia och traditionellt medelhavsliv, representerar Juan-les-Pins strand- och nattliv. Upptäck våra språkkurser i franska i Antibes här.

läs franska i Antibes med internationella skolorna

Antibes grundades redan på 300-talet f.Kr. av grekerna och hette då Antipolis. Staden har en gammal stadskärna med en medeltida ringmur och ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg. Den är charmig och har många kulturhistoriskt intressanta platser att besöka förutom alla restauranger och affärer. Picasso var under ett år verksam här och Picassomuseet finns inrymt i den medeltida Grimaldi-borgen. 

De flesta stränderna finns i tvillingstaden Juan-les-Pins som är ihopväxt med Antibes. Den vackra kustlinjen sträcker sig över 23 km, varav 7,5 km är sandstrand. Här hittar man de moderna och trendiga nattklubbarna och barerna och staden sjuder av liv dag som natt. Med sina livliga avenyer, pittoreska små gränder, underbara stränder och härliga klimat lockar tvillingstäderna många ungdomar.