Läs engelska i York

Studera engelska i York, den gamla och vackra vikingastaden Jórvik eller York som spelar en betydande roll i brittisk historia. Här hittar du våra språkkurser i engelska i York.

läs engelska i york på språkkurs med internationella skolorna

York grundades av romarna och har sedan erövrats i tur och ordning av anglosaxer, vikingar och normander, vilket har lämnat spår runtom i staden. Namnet York härstammar från Jórvik, som vikingarna kallade staden. Idag kan man besöka det berömda Jórvik Viking Centre, ett av Storbritanniens mest populära turistmål, som berättar vikingarnas historia. Den gamla stadsdelen, som omges av en medeltida mur, domineras av den största gotiska katedralen i norra Europa, Minster, som uppfördes under 1200-talet.

York en lagom stor (144 000 invånare), vacker och livlig universitetsstad med ett stort utbud av sightseeing, restauranger, pubar och affärer, nästan allt inom bekvämt gångavstånd. Yorks centrum är avstängt för biltrafik, vilket gör det enkelt att ta sig fram till fots. Bland de många sevärdheterna kan nämnas Castle Museum, National Railway Museum, The York Dungeon och Cliffords Tower som ursprungligen uppfördes för Wilhelm Erövraren. York är också berömt för sin långa historia av chokladtillverkning, ta gärna en guidad tur i York Chocolate Story!

Utanför York kan man bland annat utforska några av Storbritanniens mest natursköna områden, till exempel de fascinerande North Yorkshire Moors och den pittoreska kuststaden Whitby.

""

2 resultat

2 resultat