Läs engelska i Glasgow

Studera engelska i Glasgow, en stad som utvecklats enormt under senare år, från att ha varit en sliten industristad till att idag vara en metropol för design, konst och musik. Här hittar du våra språkkurser i engelska i Glasgow.

läs engelska i glasgow skottland på språkkurs med internationella skolorna

Stadens byggnader har genomgått en rejäl ansiktslyftning och återfått sina ursprungliga färger, efter att under industriepoken ha varit täckta av ett svart lager med sot.

Dagens Glasgow, som till stor del är byggd under 1800-talet, präglas av viktoriansk arkitektur och brukar beskrivas som Storbritanniens främsta viktorianska stad. Glasgow är kanske mest känd för sin Art Nouveau, sin ”Glasgow stil” som skapades av Glasgow-arkitekten och designern Charles Rennie Mackintosh.

Kulturutbudet är stort. Här hittar du mer än 30 konstgallerier och museer och ett gediget program inom skapande konst och festivaler. Varje år arrangerar Glasgow International Jazz Festival och Celtic Connections – världens största festival inom keltisk musik och kultur.

I Glasgow hittar du även bra matställen med både lokala specialiteter och internationellt kök. Restauranger, pubar och caféer finns det gott om. Passa på att besöka Ashton Lane i West End, som är Glasgows mest levande och trendiga bargata. För den shoppingintresserade finns en mängd småbutiker, marknader och stora gallerior.