En skola som gör skillnad

Forskning, internationella perspektiv och hållbar utveckling är självklara inslag i alla våra utbildningar. Möt Emma Dahlskog, rektor på Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan.

Emma Dahlskog, rektor på Folkuniversitetets gymnasium i Trollhättan

Oavsett om du väljer att läsa ekonomi-, estet- eller samhällsprogrammet på Folkuniversitetets gymnasium får du en utbildning som ger dig ett försprång till högskolan och förmågan att tänka kritiskt och förändra världen med hjälp av kunskap och vetenskap.

Vi tror att du utvecklas bäst när du tillsammans med andra utför något på riktigt. Därför arbetar vi med frågor och utmaningar som betyder något. Och vad kan vara viktigare än din, samhällets och världens framtid?

Det spelar ingen roll om vi jobbar med globala eller lokala frågor – vi har alltid med oss ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv i undervisningen. Till exempel i vårt FN-rollspel, som är en av årets stora händelser på skolan. Genom att ifrågasätta, analysera och diskutera vad som är hållbart på längre sikt lär du dig ett sätt att tänka som du alltid kommer att ha nytta av.

Efter dina tre år på skolan har du fått en universitetsnära utbildning som gör dig redo för världen. Och du har lagt en grund som kan ta dig vart som helst.

Välkommen till Folkuniversitetets gymnasium!

Emma Dahlskog, rektor