En liten skola med ett stort hjärta

En skola som är liten nog för att se alla elever. En skola som sätter dig i centrum och har ett stort hjärta för vård och omsorg.

Eleven i centrum

Vi är en liten gymnasieskola och vi sätter dig i centrum under din gymnasieutbildning. Här möts du av välutbildade och legitimerade lärare med lång yrkeserfarenhet både som lärare och yrkesaktiva inom vård- och omsorgsbranschen. Deras erfarenhet och vilja att möta dig och vägleda dig framåt ger dig goda möjligheter att få ut mycket av din utbildning!

 

Arbeta med människan

Vård och omsorg är ett framtidsyrke, på många sätt, och en av de viktigaste sysselsättningarna i vårt samhälle – både idag och i morgon. Möjligheterna är många och arbetstillfällen finns det gott om.

En vårdutbildning öppnar dörrar mot en fortsatt karriär inom vårdens många områden, antingen du väljer fortsatt utbildning eller ger dig ut på arbetsmarknaden. Du kommer att arbeta med människor, och ditt arbete kan leda till ett aktivt och meningsfullt liv för många.

Du kommer att arbeta i en organisation där ditt arbete räknas, där du själv, din personlighet och dina kunskaper, är ett viktigt redskap för att uppnå ett bra resultat.

Lär dig akutsjukvård på Cultus gymnasium i Uppsala.

En av Uppsalas äldsta friskolor

Cultus gymnasium grundades redan år 2006, vilket gör det till en av de äldsta friskolorna i Uppsala. Sedan år 2019 drivs skolan av Folkuniversitetet - en politiskt och religiöst obunden stiftelse helt utan vinstintresse. Folkuniversitetet bedriver folkbildning, gymnasieskolor och vuxenutbildning över hela landet. Det finns alltså ingen ägare som tar ut vinst, utan hela skolpengen används i utbildningsverksamheten.