Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet på Johannes Hedberggymnasiet är för dig som är intresserad av hur samhället fungerar, och hur människor påverkas på olika sätt av det som sker lokalt och globalt.

På vårt samhällsvetenskapsprogram får du arbeta i projektform - både självständigt och i grupp - med olika teman. Din nyfikenhet på hur samhället och människan fungerar är utgångspunkten för ditt lärande. Diskussioner, läsning och skrivande är metoder du utvecklar din kompetens i.

Hos oss finns det möjlighet att läsa två moderna språk. Våra infödda språklärare garanterar att du får de bästa förutsättningarna att lära dig att kommunicera på spanska, tyska och franska.

Inriktningar

Vi erbjuder följande inriktningar att fördjupa dig i:

  • Beteendevetenskap ger dig kunskap om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Dessutom ger inriktningen kunskaper i kommunikation, lärande och ledarskap samt förmåga att tillämpa samhällsvetenskaplig metodik.
  • Samhällsvetenskap ger dig kunskap om samhällsstrukturer och livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. Elevens förståelse för samhällsfrågor fördjupas genom tillämpning av samhällsvetenskaplig metodik.
  • Medier, information och kommunikation ger kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man använder medieteknik för att förmedla budskap. Eleverna studerar journalistik, reklam och information på olika sätt.

Vill du veta mer?

Vi besvarar alla dina frågor, stora som små. Kontakta oss för att ta reda på mer om våra program, inriktningar, och hur du ansöker. 

Epost: jhg@folkuniversitetet.se
Telefon: 042-38 56 03, 042-21 53 86