Terminsindelning

Det här lär du dig under dina tre terminer på Skara skolscen.

Terminsindelning Skara skolscen

Termin 1

Fokus på grundträning där vi jobbar med gruppen och det egna instrumentet. Vi tydliggör den sceniska situationen och arbetet med text. Terminen fortsätter med parscener där fokus ligger på processen och att fördjupa arbetet med verktyg och hjälpmedel. Terminen avslutas med ett rörelsebaserat projekt som möter publik. Parallellt under terminen löper undervisning i tal, sång, rörelsegestaltning, repertoarkunskap, teaterteori.

Termin 2

Handlar mycket om publikmöten. Terminen börjar med ett textprojekt med flera roller (3-4) med en kortare rep-period, mot ett tydligt resultat. Därefter följer ett lyrikprojekt samt ett block där fokus ligger på det egna skapandet. Det är riktat mot en tydlig målgrupp och åker på turné i närområdet. I slutet på termin 2 eller termin 1 ligger ett körprojekt. Samtliga projekt möter publik.

Parallellt under terminen löper undervisning i tal, sång, rörelsegestaltning, repertoarkunskap

Termin 3

Ligger det största fokuset på en större slutproduktion där hela klassen gestaltar en gemensam historia. Du lär dej mer om alla delar runt en teateruppsättning såsom scenografi, mask, kostym, marknadsföring. Terminen Innehåller även ett block med monologarbete.

Parallellt under terminen löper undervisning i tal, sång, rörelsegestaltning, repertoarkunskap